Михалевски: Магистралите на ГЕРБ ги направихме ние

Архив София

24-08-2012, 15:17

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Депутатът извади тефтера и започна да си мери асфалта с премиера

Бившият заместник-министър на регионалното развитие отговори на критиките от страна на премиера, че "Тройната коалиция" не си е мръднала пръста по отношение строежа на нови магистрали и поддръжката на съществуващите пътища.

Димчо Михалевски категорично отхвърли тезата на Бойко, че там където все пак е имало някаква дейност, тя е била некадърна и некачествена.

Ето и неговите аргументи:

"Автомагистрала "Струма" е въведена в експлоатация през януари 2007 година; т.е. след пет години експлоатация, нормално е да има текущи ремонти на определени места, но автомагистралата не е мръднала. „Аз бих посъветвал премиера, да не се заиграва с темата за качеството на автомагистралите. Тепърва ще се види - какво е качеството на магистралите, които той строи. Още повече, че към днешна дата сравнението между това, което е направило предходното правителство и неговото правителство, въобще не е в негова полза. Предното правителство рехабилитира, изцяло преасфалтира, над една трета от републиканска пътна мрежа, това са над 6840 километра. Към днешна дата, те не са достигнали още 1200 километра. Ще достигнат, по техните планове, с известни съмнения от моя страна, до 1500 километра тази година и не повече от 1800 - 1900 за целия мандат следващата година"