Ирина Савина: Енергийната ефективност е приоритет на Столична община

Архив София

24-08-2012, 17:21

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Зам.-кметът на София представи пред журналисти извършените строително-ремонтни работи и подобрения в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, които включват подмяна на дограма, топлоизолация по външни стени и тавани, ремонт на покривна хидроизолация и монтиране на мълниезащитна инсталация, подмяна на всички осветителни тела с енергоспестяващи, цялостен ремонт на Ел. и ВиК инсталация. За реализираните дейности са инвестирани над 300 000 лв.

„Пълен топлинен комфорт за 1250 ученици и над 40% икономия на енергия ще бъдат постигнати през следващия отоплителен сезон с внедряването на мерки за енергийна ефективност в 138 СОУ.

"След като приключихме с цялостното саниране на сградата с европейско финансиране, през 2013 г. ще бъде подменена абонатната станция, ще се направи вертикална планировка и ще се преасфалтира училищния двор със средства на Столичната община. За нас модернизацията на детски градини и училища са основен приоритет и работим усилено в тази насока. Смятам, че до 2020 г. всяко училище и детска градина в София ще изглеждат така, както 138 СОУ в момента”, каза заместник-кметът Ирина Савина на пресконференция във връзка с приключване на строително-ремонтните дейности в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски” в район „Слатина”.