Малката, бедна община Руен стана финансов отличник за година

Архив Бургас

24-08-2012, 14:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кметът на Руен Исмаил Осман е категоричен, че младите хора са тези, които са спасили общината.

Финасовият министър Симеон Дянков определи в класацията за висок финансов рейтинг малката община Руен, която до скоро беше сред най-слабо развиващите се в региона.

Нечуващо качествено и бързо обаче от 216 място тя буквално полетя до 94-то по рейтинг и финансови показатели, с което сложи всчки общини в Бългаия в малкия си джоб по бързи темпове за развитие.

Според кметът Исмаил Осман за да се случи всичко това за изключително кратки срокове - 12 месеца са били наложени крути мерки.

"Всичко това стана с помоща на моя екип, който е изцяло от млади и високообразовани хора", разказа за БургасУтре градоначалника.

Той сподели, че метеоритното изкачване в класацията за финансов рейтинг е било съпроводено не само с къртовски труд, но с много лишения и тежки решения.

"За жалост се наложи да се разделя с много хора от администрацията. Съкращението на щата беше неизбежно и никак лесно", каза още Исмаил Осман. 

Според направената от министреството класация излиза, че малките общини, без държавна помощ се справят изключително гъвкаво в сиуация на икономическа криза.