Ол инклузив в чужбина и под 300 лeва

Архив Пловдив

26-08-2012, 12:51

Автор:

Славея Стоянова, БургасУтре

Всичко от Автора

265 лв. е офертата на база ол инклузив в тузарски четиризвезден хотел на Егейско море

Август е към края си. Цените по родните курорти започнаха да падат. Ето каква е ситуацията с тези при съседите ни.

Ол инклузив почивка в най-посещаваните курорти в южните ни съседки Турция или Гърция е възможна за по-малко от 300 лв. на човек, показа репортерска проверка на БургасУтре.

265 лв. е офертата на база ол инклузив в тузарски четиризвезден хотел на Егейско море. Пакетната цена обаче не включва транспорт. Въпреки това родни пътешественици предпочитат да стигнат до мечтаното море със собвствено возило.

“Предпочитам да пътувам с моята кола, но за останала част от организацията на почивката се доверявам на опитна фирма в бранша. Обикновено се събираме компания 4-5 човека и успяваме да спестим дори от пътните. Операторите пък ползват невероятни отстъпки, от които няма как да се възползвам като индивидуален турист”, сподели за БургасУтре Надежда Димитрова.

На практика това е един от най-тънките варианти за почивка зад граница. Офертата е за четири нощувки и ще е валидна от началото на септември. Все пак фирмата организира и групов транспорт, които струва 90 лв. на човек. Повечето хотели имат частен плаж, достъпен само за гостите, и така им осигуряват райски кътчета и удоволствие на макс за без пари.

“Предпочитам Турция в края на лятото, дори началото на есента. Достатъчно топло е за плаж, а цените падат с повече от 50%”, обяснява още Надежда.

Ориенталската перла Истанбул привлича милиони с екзотиката си всеки ден. 4-дневен престой в древния град излиза 229 лв. Почиващите обаче имат възможност да нагласят броя на нощувките.  Все повече фирми предлагат варианти клиентите сами да избират за колко нощувки искат  да организират ваканцията си. Допълнително улеснение е и че туристите могат да тръгнат от България с една група, а да се приберат с друга и така да запазят индивидуалния график, който са си направили. Екскурзовод на български и представител на българската фирма в турските хотели са сред екстрите, осигурени за пътешествениците, избрали свой график.

10 дни на Адриатическата ревиера с полупансион  - закуска и вечеря на блок маса струва 450 лв. Екстри към примамливата оферта са разположието на хотела на самия бряг, транспортът също е включен в крайната цена. От 3-и септември всички пътешественици ще получават още 10 лв. отбивка от цената. Единственото, което ще трябва да заплатят летовниците е чадър и шезлонг на плажа, ако държат на лукс докато събират тен на гръцкия бряг.

5-дневна ваканция в Дубровник с включен транспорт, закуски и вечери излиза 276 лв. За комфортното пътуване на туристите до Хърватия, което е с фиксирана дата 27 септември, е осигурен тризвезден автобус. Както при повечето почивки зад граница, и тук туроператорът организира допълнителнио полудневни екскурзии, които обаче не влизат в пакетната цена. Те обаче са на съвсем достъпни цени – до 10 евро на тур.