Стоичков иска Херо в ЦСКА!

Архив Бургас

26-08-2012, 00:05

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Камата вижда в Митко Димитров евтин вариант за треньор, ако "червените" нямат пари за Алесанко и Бакеро

Наставникът на Черноморец Димитър Димитров е желан от Христо Сточков в ЦСКА!

Ицо, който оглави формацията, целяща изхвърлянето на "Титан" от управлението в Борисовата градина, имал два варианта за нов наставник. Ако финансите го позволяват, за такъв ще бъде поканен испански специалист.

Медиите вече лансираха името на бившите съотборници на Камата от Барселона Бакеро и Алесанко. При по-скромен бюджет, непозволяващ треньор от чужбина, Камата е на мнение, че треньор трябва да е Димитър Димитров!

Това е сензационно с оглед обтегнатите отношения между Херо и феновете на ЦСКА. Димитров никога не е криел анти-чорбарските си възгледи, а всяко негово гостуване в софия, предизвиква ускорено слюноотделяне у столичани. В същото време обаче точно Димитров е първият специалист, сложил до себе си на пейката Христо Стоичков.

Веднага след края на кариерата на Ицо като футболист на държавния тим, Херо го прие в селекционерския си екип. Двамата водиха заедно дори част от двубоите на "лъвовете". После пък, когато Ицо пое националния отбор, покани точно Митко за негов наместник в състава.

За Херо това ще е втори шанс да поеме ЦСКА. Той бе много близо до "Армията" през 1995 година, когато лично Илия Павлов го покани засерия разговори във Варна. Впоследствие обаче олигархът се отметна от част от ангажиментите си, заради което Димитров остана в Нефтохимик.

Припомняме, че през април специалистът отказа да започне от лятото работа в Левски. Както по-късно силният човек на "Герена" Иво Тонев призна, Херо оправдал отрицателния си отговор с факта, че до октомври трябва да се лекува. Така че в късна есен не бива да се изключва възможността Херо да си тръгне от Бургас.