Правят цветни тротоари в Източен (снимки)

Архив Пловдив

27-08-2012, 12:15

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Започват улични ремонти в четири квартала в района

3000 квадратни метра тротоари ще бъдат обновени в различни квартали в район “Източен”, съобщи кметът Петър Петров. Настилката ще бъде цветна, предимно в светло синьо и резедаво. Сегашните плочки ще бъдат отстранени и на тяхно място ще се сложи цветна настилка. Старите здрави плочки ще се оставят на склад и ще се използват за аварийна подмяна.

Паралелно със смяната на тротоарната настилка ще се правят ремонти и на разбити улици в района. Програмата предвижда запълване на дупки по ул. “Ландос” и надлез Скобелева майка. Преасфалтиране ще се прави на 100-метрова отсечка на бул. “Мария Луиза” от отбивката за кв. “Гладно поле” до бул. “Освобождение”, и улиците “Прохлада”, “Батак”, “Марин Дринов”, “Буная”, както и бул. “Шести септември” до моста на Адата. Ремонтите ще се правят в кв. “Каменица”, “Чайка”, “Гладно поле” и “Изгрев”, уточни кметът Петров.

Днес започна преасфалтирането на бул. “Мария Луиза”. Участъкът трябва да е готов за 20 дни, съобщи управителят на фирмата изпълнител “Пътинженеринг” инж. Недялко Бекиров.

Тази отсечка не е поправяна отдавна, отбеляза кметът на Пловдив Иван Тотев. Той добави, че за пръв път уличните ремонти в града се правят не през септември, както е била досегашната практика. Прогнозата на Тотев е, че до края на ноември преасфалтирането и запълването на дупките по улиците ще завърши. Забавяне може да има единствено в район “Южен”. Голяма община обаче е отпуснала 700 000 лева, за да може и там ремонтите да се извършат по план.