И кипърският митрополит се обяви против сурогатното майчинство

Архив Пловдив

27-08-2012, 15:41

Снимка:

Пловдивска митрополия

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Църковната делегация от Кипър днес е на посещение в Асеновград

Кипърският митрополит Исайя се обяви против сурогатното майчинство. Така той подкрепи пловдивския митрополит Николай, който наскоро за пореден път настрои мнозина срещу себе си, обърквайки духовните и земните измерения като заклейми  сурогатното майчинство и го нарече “утроба под наем”.

Митрополитът на Тамасу – Исайя, донесе за поклонение в Пловдив мощите на родителите на Дева Мария – Йоаким и Анна. При посещението си в Асеновград днес духовникът припомни притчата за раждането на Богородица – дълги години Йоаким и Анна нямали дете и много страдали, но се молили упорито на бога и на старини той ги дарил с рожба.

Църковната делегация от Кипър бе посрещната в българския Йерусалим от заместник-кмета на община Асеновград Мария Вълканова, свещеници от местните църкви и параклиси и много миряни. Пред сградата на общинската администрация бе строен почетен военен караул, а в мига, в който духовниците стъпиха на асеновградска земя, се разнесе радостен камбанен звън.

Митрополит Исайя благодари за доставената му от българите духовна радост в момент, когато у нас се подготвят “законодателни промени, касаещи християнската вяра и православната църква”, отбелязва сайтът Асеновград.нет.

Освен свещениците от Кипър и Пловдив в Асеновград пристигнаха също младежи от филхармоничния оркестър на кипърската митрополия.

След срещата в общината митрополит Исайя и останалите представители на кипърската църква проявиха интерес да разгледат част от многобройните църкви и параклиси в района на Асеновград.