Моточенгетата от “Сигма” хванаха 60 нарушители за два дни

Архив Пловдив

27-08-2012, 16:11

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Полицейската операция е проведена в селищата от родопската яка

60 нарушения на различни норми за движение по пътищата са констатирани през почивните дни при специализирана полицейска операция в селищата от родопската яка. Съставени са 11 акта за административни нарушения и 9 фиша по смисъла на Закона за движение по пътищата, както и 4 акта по Кодекса за застраховането. Установени са  двама водачи на автомобили, които не притежават необходимата правоспособност, както и четирима шофьори, които управляват моторни превозни средства без регистрационни табели. В четири случая колите са били без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, в три - водачи управляваха мотоциклети и АТВ без предпазна каска, както и други нарушения. Проверени са общо 50 моторни превозни средства и 60 души. По време на операцията не са  констатирани нарушения на обществения ред или тежки престъпления, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пловдив.

В полицейската операция са участвали моторизирани екипи от звено “Сигма” и сектор “Пътна полиция” при ОДМВР Пловдив. Проверките са извършвани на територията на селата Марково, Белащица, Гълъбово, Храбрино, Йоаким Груево, Лилково и Ситово, градовете Перущица и Кричим и хижа Здравец. Присъствието на специализираните екипи в малките и отдалечени населени места, вилните зони и зоните за отдих получи одобрение от местното население, уточняват от полицейския пресцентър.

Полицията напомня, че такива акции ще се провеждат ежедневно, както с участието на звено “Сигма” и сектор “Пътна полиция”, така и с други структурни звена на ОДМВР - Пловдив. Важен тактически способ в случая е използването на ротационния принцип чрез сили и средства от други звена на полицията, а не само от териториалното районно управление “Полиция”.