Часове оперират разцепен череп на гард от мелето в Бедрум

Архив Бургас

27-08-2012, 09:41

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

24-годишният охранител вече е стабилен и в съзнание. Останалите от масовия бой са освободени за домашно лечение. Те се отървали само с контузни рани, счупени носове и крайници

Спешна животоспасяваща операция е трябвало да претърпи един от приетите в болница след мелето в "Бедрум" охранител, научи БургасУтре.

24-годишния Ивайло Катеринов от Стара Загора бил настанен за лечение със счупен череп. Малко след 17.30 часа вчера обаче състоянието му започнало да се влошава.

По спешност е извикан екип от хирурзи, които се борили за живота на момчето часове наред. Самият шеф на хирургията д-р Николай Недев е оперирал пострадалия заедно с д-р Любомир Томов, съобщиха от бургаската болница.

Отзовалият се лекарски екип заварил Ивайло с епидурален хематом и разцепен череп. След няколко часа операция те все пак затворили черепа на момчето. От болницата уточниха, че 24-годишният гард вече е стабилен и в съзнание. 

Останалите от масовия бой са освободени за домашно лечение. Те се отървали само с контузни рани, счупени носове и крайници, допълват от здравното заведение.

Междувременно от управата на Какао бийч изпратиха отворено писмо, в което обясняват, че гардовете на "Бедрум" са реагирали адеквато на ситуацията.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

В нощта срещу неделя,  група лица влизат в спор с друг клиент на заведението, който прераства в сбиване. Служители на охранителната фирма, отговаряща за обекта Bedroom реагират за секунди, за да прекратят инцидента. Групата от шест-седем мъже проявяват агресивност и нападат и охранителите. В заведението от към плажа, а не през централния вход влиза мъж, който произвежда няколко изстрела във въздуха. Охранителите на Bedroom са направили всичко възможно, за да прекратят конфликта и да запазят сигурността на посетителите, действайки адекватно и професионално. Наложила се е намеса и на отговорници на реда на съседни на Bedroom заведения. За съжаление никой не е застрахован от подобен неприятен инцидент, провокиран от хора,  които отказват да спазват Закона и правилата в увесилителните заведения. Служителите на охранителната фирма нямат вина за сбиването, държали са се професионално и са действали по правилник, за да запазят сигурността на клиентите в заведението.