Нюйоркчанки търсят права за голите си гърди (ВИДЕО)

Архив Пловдив

28-08-2012, 14:54

Автор:

Мария Зверева

Всичко от Автора

Протестиращите настояват голите женски гърди да не бъдат смятани за нарушение на закона, за което се дължат глоби и арест до 48 часа

В горещия неделен ден в Ню Йорк жени с разголени гърди излязоха на протест, за да привлекат внимание към неравнопоставеността на мъжете и жените що се отнася до показването на плът. Протестиращите настояват голите женски гърди да не бъдат смятани за нарушение на закона, за което се дължат глоби и арест до 48 часа, пише inews.bg.

Според нюйоркското законодателство е нелегално за една жена да се разхожда с разголени гърди в Ню Йорк. Тази забрана обаче не важи за мъжете.

"Казваме, че няма нищо лошо в женските зърна. Кучето ми има шест, аз имам две, но могат да ме вкарат в затвора, ако ги покажа. 2012 година сме – какво си мислим?", казва организаторката на събитието.

Близо 30-те дами без горнища привлякоха истински тълпи от зяпачи, заети да снимат. В същото време в парка можеха да се видят куп мъже, голи от кръста нагоре, без никой да им обръща внимание.

Подобни протести са замислени в около 30 американски града и още 10 в целия свят, обявиха организаторите, които са твърдо решени да извоюват правото на жената да ходи по голи гърди.

Събитието завърши с изпълнение на песента на Beatles "Let It Be", в което припевът беше заменен с фразата "Let 'em breathe" ("Оставете ги да дишат").