Прободеният в "Бедрум" зет на Софиянски: Възражда се манията по анаболните мутри

Крими

28-08-2012, 00:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ако не се бяхме отбранявали в дискотеката в Слънчев бряг, сега нямаше да сме живи, категоричен е Димитър Спасов

32-годишният Димитър Спасов-Каратиста, нашумял като зетя на Стефан Софиянски (има дете от голямата щерка Елена Софиянска), се е сдобил с нова репутация, която никак не коренспондира с вечната усмивка на бившия столичен градоначалник. Главен участник в няколко каубойски мелета, Митко Каратиста се забърка  в кървавото меле, потресло Слънчев бряг през уикенда - той и негови гардове вилняха с пистолети в дискотека "Бедрум", част от тузарския комплекс "Какао бийч". Няколко ранени охранители и посетители, бодигард с отворен череп, берящ душа в бургаската болница, и всеобщото усещане, че мутренските времена отново са се завърнали - това е първоначалната равносметка от жестоката разправия в Слънчев бряг. Пред медийния хроникьор на мафията Димитър Златков главният участник в свадата Митко Каратиста разказва своята версия за кървавата дискотечна оргия.

Какво се случи в дискотека "Бедрум", че се стигна до стрелба с пистолети и до няколко ранени души?

- Първо искам да кажа, че вината изобщо не е моя, нито на моите приятели. Бяхме на плаж в Слънчев бряг, голяма група отидохме на басеина на "Какао бийч" още на обяд. Вечерта седнахме да пием по едно в "Бедрум". В един момент един анаболен веселяк от охраната на заведението дойде на нашата маса и хвана грубо за ръката момиче, което седеше близо до мен. В първият момент изобщо не се притесних, защото този същият бе охранител, а аз - клиент. Тоест - служителят е длъжен да пази сигурността на клиентите. Аз също имам фирми за охрана, но такива нарисувани мутрафони при мен не могат да се задържат и ден. Казах му, че сме клиенти, а не натрапници и че ако евентуално има проблем, да повика управителя. Той започна да ми сочи някаква табелка на "Аркус сигурност", да говори грубо и високо и да заплашва на акцент. Сега сме щели да видим какво ще ни се случи, разни ей такива. Започна да споменава някакви имена...

Охранителната фирма "Аркус" е на Златко Баретата, който отговаря за сигурността на "Бедрум". Според очевидци на мелето вие сте се сдърпали с хора на Баретата и с гардовете на Митьо Очите...

- Не познавам тези хора, няма какво да деля с тях и съм изумен, че намесват името ми в някакви гангстерски сюжети. На никого не дължа пари, на мен също не ми дължат - инцидентът, който се случи, е плод на възраждащата се мания разни анаболни типове да се изживяват като мутри. Те са назначени за охранители, но си мечтаят да са бандюги - нито за едното, нито за другото стават. Оттам идва всичко.

Не ми разказахте какво точно се случи след като охранителят дърпаше момичето?

- Ами какво - отблъснах го, после дойдоха още 5-6 псевдогардове, отблъснахме и втората вълна нападатели...

Как се отблъсква "вълна от нападатели"? С пистолети ли?

- Значи, ето и това да го уточним. Първо, аз не ходя с гардове, имам само едно момче, което ме вози. Всички, с които бях, са ми приятели, не са бодигардове. Аз нямам врагове, не дължа пари, от какво да ме пазят гардовете - да не забременея ли?

Аз лично съм ви виждал, че ходите с по четирима-петима човека охрана.
..

- Объркал сте се нещо, това не са гардове, а мои приятели. С тях се отбранявахме в "Бедрум" - първо пазехме честта на нашите дами, а след това пазехме живота си. Разберете ме - не съм конфликтна личност, никога не удрям първи. Знаете ли, че съм наръган с нож в крака и, че, ако не бяхме се отбранявали, сега нямаше да сме живи?

Наистина ли сте прободен с нож?

- Да, и не само аз - общо четирима човека, всичките момчета, които бяхме, сме с прободни рани от ножове. Нападнаха ни първоначално десетина човека от охраната на "Бедрум", които вероятно не очакваха, че ще им окажем съпротива. Когато отблъснахме първото нападаение, диджеят на дискотеката започна да призовава гардове от другите заведения да идват и да помагат на охраната. Така след минута, преди да успеем да се обадим в полицията, за да съобщим, че сме потърпевши от мутренска агресия, ни се нахвърлиха може би около двайсетина човека, хайде да не казвам, че на мен ми се видяха 40, в такива ситуации адреналинът идва в повече... Сами са направете сметката какво чудо е било, след като полицията едва овладя нещата впоследствие. Та тези самозабравили се мутри - всички до един бяха въоръжени с ножове, с палки, превъзбудени и крайно агресивни бяха. Хвърчаха столове, маси, проблясваха ножове. Ние се бяме барикадирали в единия край на заведението и водехме битка за живота си. Благодарен съм на момчето, което стреля с пистолет, защото иначе близките ми щяха да четат във вашия вестник, че съм умрял, или че бера душа в болницата, наръган с нож в сърцето.

Вярно ли е, че стрелецът с пистолет "ТТ" е синът на бившия шеф на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов?

- (кратко мълчание) Не.

А как вашият приятел е влязъл с пистолета в дискотеката? Практика ли е да ходите въоръжени в заведенията?

- Не зная как. Аз лично никога не ходя въоръжен, въпреки че често се е случвало да ми скачат на бой. Но съм благодарен на моя приятел, че е намерил за нужно да стреля с пистолет - с това си действие той спаси няколко живота, Благодаря му!

Вашият приятел обаче е ранил и момиче - един от изстрелите е одраскал по ръката посетителка на "Бедрум", която няма нищо общо със свадата.

- Съжалявам, че има пострадали хора, сред които и аз, ужасно е, но няма как да им се извиня, защото не е по моя вина. Да уточня само, понеже има някакво разминаване, сигурно черпите информация от отровен извор - няма ранени от стрелба с пистолет, има пострадали от счупени бутилки, от хвърчащи маси, от ножове, но не и от пистолет. Стреля се само контролно във въздуха. Всъщност това може лесно да се установи - има камери, нека ги дадат  в телевизията и да видят всички кой е виновен за инцидента. Заради това и не съм арестуван - нали се сещате, че ако бях виновен за масовите безредици, шях да бъда в ареста.

Доколкото знам, сте бил задържан в полицията.


- Аз сам помолих да бъда задържан и отведен с патрулката в полицейско управлени, преди още да си извадя медицинско. Там дадох показания, разказвахме с моите приятели какво се случи, води се разследване и се надявам, че когато излязат резултатите от проверката, значи всички вестници ще ни се извинят за това, че ни набедиха за гангстери, които са предизвикали мелето. Напротив, ние бяхме жертвите. Освен това ми стана много неприятно да ме описват като приближен на този или онзи.

Бъркат ви с Димитър Митров-Полицая, сводника на Алексей Петров. Него също го наричат Митко Каратиста...

- Да, да, сигурно е така, но моята фамилия е Спасов, не Митров.

Познавате ли другия Митко Каратиста, те всъщност са двама такива...

- Не, не ги познавам.

Защото има версия, че масовият бой е заради контрола върху проституцията?

- Според мен това са интерпретации. Моят бизнес е чист, никога не съм се забърквал в мафиотски схеми. Много е жалко, че името ми се забърква само с побои и мутри, наистина не зная откъде ми дойде това на главата. И стига сте ме писали "зетят на Софиянски", моля ви!

Да не би да сте скаран с него?

- С никого не съм скаран. Аз съм на 32 години, имам си име и мога сам да си нося отговорност за делата, недейте ме прикачва към никого.