Сърфистите аут от Северния плаж в Бургас

Архив Бургас

28-08-2012, 11:19

Снимка:

БургасУтре,архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

В одобрената схема липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона.

Концесионерът на Северния плаж в Бургас забрани сърфирането в свободната зона на плажуващите.

Наемателят на ивицата "Бургас бийч" обяви, че в одобрената схема липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона. "Консултирахме казуса и с други институции, откъдето потвърдиха, че всякакви подобни дейности, несъгласувани със схемата са в грубо нарушение, уточнява още концесионера.      

„Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори със сърфистите, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат”, заяви наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов.

„Преди няколко дни точно на мястото, където преминават сърфистите с дъските, поставихме допълнителни  информационни табели с надпис "Свободна зона за плажуване", които само след няколко часа изчезнаха. На тяхно място се появиха други табели с надпис "Сърф зона", което считаме за абсолютно самоуправство", добави Атанасов.                                       

Въпросната зона за сърф не фигурирала никъде в схемата за обекти и атракции на Северния плаж. Концесионерът Атанас Атанасов поставил този проблем още в средата на месец август. "Едно от основните задължения на наемателя е да се грижи за спокойствието на летовниците, които посещават плажната ивица. Напомняме, че за всичко което се случва в зоната отдадена под наем - в случая Северен плаж е отговорен наемателят", допълва Атанасов.