Кръчми по морето фалират заради all inclusive

Архив Бургас

28-08-2012, 13:24

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Освен ресторанти на морето и много нощни заведения са фалирали, през последните месеци, заради забраната за тютюнопушене на обществени места. От Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България ще направят всичко възможно да се смекчат ограниченията, за да няма фалити и през зимния сезон.

20% фалити на ресторанти, заради услугата all inclusive, отчита туристическият бранш, предаде ТВ7.

Според Благой Рагин - председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България, догодина, благодарение на пускането на магистралата до морето, ще има 10-15 % ръст на туристите, което може да помогне за прекратяването на тази лоша тенденция. Той  разясни, че няма как да се забрани на хотелиерите да използват услугата all inclusive и затова се изчаква пазарът да се насити от самосебе си.

Освен ресторанти на морето и много нощни заведения са фалирали, през последните месеци. Благой Рагин поясни, че това е причинено от забраната за тютюнопушене на обществени места. От Асоциацията на  хотелиерите и ресторантьорите в България ще направят всичко възможно да се смекчат ограниченията, за да няма фалити и през зимния сезон. Той даде за пример Германия, където има отделни зали за пушачи.

Въпреки терористичния атентат в Бургас, отмяната за тютюнопушене в закритите части на заведенията и световната икономическа криза, се наблюдава ръст на приходите от туризъм с 5% за месец юли, което е положителен знак, заяви Благой Рагин.