РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Крушов галет

Архив София

29-08-2012, 14:29

Автор:

Сидония Радева

Всичко от Автора

Победителката в кулинарното шоу Lord ot the Chefs разкрива тайните и уменията си в готварството в специалната рубрика на Sofiautre.bg!

КРУШОВ ГАЛЕТ

Продукти:

За тестото:

1 ч.ч. брашно
щипка сол
1 ч.л. захар
165 гр краве масло (нарязано на кубчета и охладено)
60 мл студена вода

4 круши (почистени и нарязани на филийки)

60 гр захар
5 гр царевично/пшенично нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1:
Смесват се брашното, захарта и щипката сол. Добавя се кравето масло и се стрива с ръце докато се смеси и добие вид на пясък.

Стъпка 2:
Добавя се водата и се разбърква. Тестото се меси за кратко, увива се в пластик фолио и се поставя в хладилника да се охлади.

Стъпка 3:
Същевременно се обелват и се почистват крушите. В отделна купа се смесва захарта с нишестето.

Стъпка 4:
Върху набрашнена повърхност се разточва тестото - дебелината на кората трябва да е около 5 мм. Аранжират се крушовите резени и се посипва захарната смес отгоре.

Стъпка 5:
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Стъпка 6:
Сервира се с топка сладолед.