Ицхак: Запалих една голяма свещ за съпругата си и една малка за нероденото си дете (+)

Архив Бургас

29-08-2012, 12:21

Снимка:

Велина Савова

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

"Болезнено и трудно е да се преживее такова нещо. Много трудно се върнах тук. В неделя бях в Бургас, не исках да се качвам на автобуса, но като видях проверките за сигурност се престраших", каза Ицхак Шрики. Съпругата му бе беременна, когато загуби живота си по време на терористичния акт на летище Бургас.

Близките на загиналите при кървавия атентат на летище Бургас през юли пристигнаха при изключителни мерки за сигурност. 

Те пристигнаха точно в 11,30 часа при терминал "Пристигащи", за да почетат паметта на близките си на 40-ия ден от терористичният акт. Със сълзи на очи те положиха венци и цветя и запалиха по свещ в тяхна памет.

"Паля една голяма свещ за съпругата си и една малка за нероденото си дете. Болезнено и трудно е да  се преживее такова нещо. Много трудно се върнах тук. В неделя бях в Бургас, не исках да се качвам на автобуса, но като видях проверките за сигурност се престраших", каза Ицхак Шрики. Съпругата му бе беременна, когато загуби живота си по време на терористичния акт на летище Бургас. 

Майката на Маор, който също загуби живота си на бургаското летище също бе днес тук."Няма радост, няма щастие, започнахме нов, лош живот", ридаейки сподели Утима.

Роднините на загиналите, посланик Шаул Камиса Раз и бургаският градоначалник Димитър Николов поднесоха венци под знамената на България и Израел. Един от близките на жертвите свири с рог, за да се отвори небето и да прибере душите на загиналите.