Супер реколта на праскови в Сливен

Архив Бургас

29-08-2012, 14:37

Снимка:

pavelnik.blogspot.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

За първи път през последните 20 години производители от България са успели да реализират продукция на външни пазари, като Русия и Букурещ.

Много добра реколта на праскови в Сливен успели да реализират местни производители. Някои от тях добивали по 4 тона на декар от градините си.

Това каза председател на сдружение „Българска праскова” – Сливен Коста Петров пред радио "Фокус". Освен това земеделците успели да реализират своята продукция на няколко външни пазара.

Петров допълни, че производителите от Сливен се радват на изключително успешна година. За първи път през последните 20 години производители от България са успели да реализират продукция на външни пазари, като Русия и Букурещ.

На ден само сливенското сдружение е стигало до 15 – 18 тона праскова за износ за Букурещ. Очаква се няколко камиона да бъдат изнесени и за Беларус.

Коста Петров допълни, че благодарение на Министерството на земеделието и храните, което е оказало помощ на производителите, са успели да отчетат една много добра година. Очаква се кампанията по събиране на праскови да приключи в края на септември.