Черната страна на Бялото братство - рунд 2

Архив София

31-08-2012, 10:56

Автор:

Светослава Рудолф

Всичко от Автора

Общество Бяло братство не представлява Учението на Петър Дънов, твърдят опозиционерите. То е регистрирано като секта и функционира като фирма за много пари


Истинска  война настъпи сред дъновистите след публикацията на "София Утре" за финансовите машинации на ръководството на Бялото Братство.

Опозиционерите, дръзнали да се противопоставят открито на порочните практики, са изолирани и подложени на хули и обиди от обкръжението на шефовете. Те ни изпратиха снимки, в които предвещават края на Братството, обединило последователи на Учителя. Ето част от битката във Фейсбук:

Илия Илиев:

„Братя и сестри, току-що бях отстранен от групата "Паневритмията на Учителя Петър Дънов", заради това, че изнасям истината. Тези хубостници се опитват да ми запушат устата, да не мога да говоря!!! Това няма да стане !!! Ръководството отказа да се проведат разговори и излъга на Рила, че ще обсъдим тези проблеми. После всички се изпокриха като мишки в дупките си. Истината трябва да се каже публично. Сега профилът ми във Фейсбук беше блокиран заради това, че съм публикувал снимка, на която председателят Андрей Грива и жена му Галя Герасимова пият вино.

Никола Чухлев:

Ами какво да направят? Това е единственото което могат :) притиснали сме ги в ъгъла!
Не е лошо на Арбанаси на честването на Завета на Учителя да има хора с плакати "Оставка" "Мафия", "Върнете откраднатото " и т.н. Тези крадци ще ходят за честват Завета!
Каква Мерзост! Галина Герасимова излезе на Общото Събрание да похвали всички, които работили безплатно - и да се оправдае как е ОТКРАДНАЛА апартамент!

Цветан Минков:

Благодарение на "братска" грижа, през 2012 година имах 4 пъти отлъчване по за месец от част от правата ми във Фейсбук. Много доноси, много нещо се изляха върху скромната ми личност. Дори при комунизма толкова проблеми наведнъж не съм имал. Само за написани думи по вашите групи. Значи Братството е на път да стане Братства, воюващи помежду си. Както става винаги в българската традиция.

Илиян Бонев:

Истината за ремонта на къщата на Арбанаси.....такава, каквато я виждате! И много се чудя на коментари, на дървени философи, които не са наясно със себе си, а дават мнение за всичко и за всеки......!!! Да бъдат Благословени тези, които са сътворили това в 43 градусовите жеги! Бог да ги Благослови за усърдието, несломимия им дух и златните им ръце!

Илия Илиев:

Илиянчо, миличък, я кажи някой от тези, който са работили в 43 градусовите жеги, по колко пари си сложиха в джобовете? Какво са направили по къщата? Много работили, а къщата накрая паднала!!! На кое да вярваме? Че много са работели ли? Илияне, я напиши ти колко пари взе от бюджета и стигат ли ти? Защото май някой взеха много повече от теб, май и това не знаеш?

Никола Чухлев:

Аз да кажа каква е истината за Арбанаси ! Една сестра ми сподели, че давала по 400 евро на месец = 800 лева десятък за Арбанаси! Къде отидоха тези пари? На Общото Събрание бе гласувано нейните пари да се отклонят и тя много се разочарова!  
Затова кажи нещо за кражбите, не за жегите. Като тръгнат нещата по медиите, ще стане по-горещо от 43 градуса! После очакваме делата, свидетелски показания, затвор и т.н.
А за десерт ви чака Адът. Е, там вече ще бъде голямата жега!

Изповедта на Никола Чухлев пред "София Утре" е впечатляваща:

„През последните няколко месеца излязоха шокиращи разкрития за престъпления в Общество Бяло Братство. Тази организация се оказва частно дружество на няколко заинтересовани семейства, които правят доста добри пари, мамейки хиляди последователи, като прибират дарения и имоти за стотици хиляди годишно!
Общество Бяло Братство не представлява Учението на Бялото Братство, което е представено от Учителя Петър Дънов. То е регистрирано в разрез с правилата, дадени от Учителя, и се явява нелегитимно от духовна гледна точка. А от светска това е една много добре организирана секта за правене на много пари!
Всъщност проблемите в Общество Бяло Братство не са от скоро. Те реално са започнали, откакто групата на Галина Герасимова и Андрей Грива са поели ръководството от преди около 12 години. Тогава Андрей Грива е избран за председател и е изкарал 3 мандата. Въпреки че според Учителя мандатът трябва да е само един и то за една година!
Обществото беше уличено във фалшификации на протоколи и банкови документи, черни каси, укриване на данъци и дори заплахи с мутри. Също кражби на дарения, които не се отчитат, прехвърляне на имущество, заплахи, побои над членове и т.н. Има свидетелства за страшни неща! Дори изнасилвания на сестри и подозрения в убийство.

Представяте ли си – Бялото братство да заплашва с мутри!?

Съпругата на Андрей Грива, Галя Герасимова, заплашва брат Петър Ганев, един доста известен брат-музикант с 40 годишна дейност, който е и председател на Музикалната комисия в братството. Братът е заплашен, че ако се яви на концерт, който по устав той сам би следвало да организира, ще бъде изнесен с мутри от залата! След Общо събрание срещу нашите представители бяха изпратени няколко черни джипа с мутри. Те са ги застигнали на пътя при връщането им към София!
Ръководството прехвърля имоти, които са дарения, на свои хора по подозрителен начин на занижени цени. Има 2 апартамента - дарения, продадени от Андрей Грива като председател на братството. Единия апартамент той продава на собствената си жена, същата Галина Герасимова, само за 52 000 лева! Това е конфликт на интереси. А се оказа и че преди продажбата апартаментът е ремонтиран като „братски“ за 20 000 лева плюс безплатен труд на братя и сестри!
Друг апартамент е продаден с клауза, че ако сделката се развали, следва да се заплати неустойка в размер на 117 000 лева, като самият апартамент се продава само за 58 700 лева! Очевидно още при самото подписване тези хора са осъзнавали, че рано или късно, тези сделки ще се подложат на съдебен спор.

Имаме и 3 ти апартамент!

Брат Тодор завещава апартамента си на ОББ срешу сума пари месечно. ОББ , т.е. Грива, му плаща известно време, но после спира и братът остава без пари. Има свидетелства, че братът се е опитал да развали сделката, но Грива му отнел паспорта! После паспортът на възрастния брат е намерен в Андрей Грива, същият е и подписал за въпросния апартамент.
Братът умира скоро след това, така и не вижда пари, които е очаквал. Има и някакво свидетелство за намеса на друга фирма, някаква мафиотска, на която Грива продава правата за апртамента.
След смъртта на брата по неговото тяло са открити следи от пообой! Дали тази фирма го е била, убила и т.н. или е бил сам Грива, не става ясно. Не знаем дали е имало разследване по случая, ала тази година се случи друг инцидент, който засилва тези подозрения!

Казаха ми, че сега в този апартамент е настанено семейството, които са поели детската школа към ОББ - отново приближени на Галина Герасимова!

Има въпроси от братя и сестри защо школата е толкова скъпа, а уж е духовна. Защо е частна? Защо няма как братя и сестри да си пратят там децата, понеже е много скъпо за тях и т.н.
Скандално е, че Галина Герасимова събира астрологичните данни на всички деца които се записват в детската градина!

По Устав тя не би следвало да има права в тази градина, но реално ги контролира и тях.
От окултна гледна точка ние знаем, че Черната ложа използва астрологията, за да манипулира хората и особено децата! А Галина Герасимова е и астролог!
Изобщо всички фирми се контролират от няколко човека! Братството се издържа от продажба на имоти. Даренията са едва 80 000.

На Общото събрание се поиска да се гласува бюджет от 700 000 лева, за да можело да се позволи на братствотот да продаде имоти!

Как така - 80 000 лева дарения, а 700 000 бюджет!

Сега, тука има голяма шашма! Аз имам документ от Агенцията по вписванията, която отказва на ОББ. След като видях този документ, ми стана ясно! Отказът от държавата не е случаен, той е по причина на това, че имоти са продадени без решение на ОББ !

И друго. Онези отиват в някаква вила на ООН в Австрия на почивка под предлог „представяне“. Къде? В някакво село, пред я има 20 човека, я не. На снимките публика не се вижда!? Но разходите се плащат от ОББ

Аз се чувствам страшно изтощен емоционално от всичката тази мерзост, която се върши зад емблемата „Бяло Братство“. Ние от миналата година се опитваме да повдигнем въпросите за престъпленията в ОББ. Резултат – нула! То не бяха писма, не бяха постове и коментари, мене ме гониха от групи, а и колко пъти ми триха мненията!

После стана заплахата над Петър Ганев с мутри. Голямо възмущение сред много от нас - резултати няма. Пишат се писма - няма отговори! И няма оставки.
Поле дойде подписката – интернационална! Подписката се изпрати. Нямаше никакъв резултат!

После дойде Общото Събрание - и там такива шокиращи неща излезнаха! Аз имам записите. И смятам да ги пусна! Общото събрание забрани записите и предаването по нета!
И ние пак с голямото търпение! Казаха ми - изчакай до Мадара! Добре, изчаквам.
Идва Мадара, става дискусия, излизат още факти, шокиращи факти за кражби и злоупотреби!
Има запис! Записът се пуска. Резултати няма! На Мадара Конакчиев поема отговорност за разговор!!! И после се отмята! Е, това вече преля чашата. Но въпреки това аз бях така добър да му напиша едно писмо с предупреждение! И му дадох срок от 1 месец!
Доста голям срок, като се има предвид, че някои от тези хора отдавна трябваше да са по затворите! Но какво стана? Пак същото - нямаше никаква реакция.“

Очаквайте продължение...