Отново заедно „На хорото под Тепето“

Архив Пловдив

01-09-2012, 08:54

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

За трета поредна година школата за народни танци „Луди Млади“ организира единствения по рода си фолклорен фестивал в нашия град

Днес в парк „Отдих и култура“ ще се състои третият по ред фестивал за български народни хорà „На хорото под Тепето“. Организатори на ежегодното събитие са пловдивската школа за народни танци „Луди Млади“, които в началото на лятото пък ни зарадваха със своя изключително успешен първи самостоятелен концерт със специалното участие на Валя Балканска. Сега групата с подкрепата на Община Пловдив кани всички жители и гости на града да се забавляваме заедно в ритъма на народната музика.

Фестивалът „На хорото под Тепето“ има конкурсен характер и е насочен към любителски групи по български народни танци независимо от възрастта на ентусиастите. Заявки за участие са потвърдили школи и клубове както от региона, така и от други краища на България.

„Това, което различава тазгодишното издание на нашия фестивал от предишните е въвеждането на трети незадължителен етап, на който участващите групи могат да представят по едно чуждестранно хоро.“, разкрива Цвятко Маринов, съосновател и ръководител на „Луди Млади“. И продължава: „Тези изпълнения няма да бъдат оценявани с точки за крайното класиране, а са по-скоро реверанс към нашата публика и допълнителен източник на приятни емоции и забавление за всички присъстващи.“

Официалното откриване ще започне в 10:00 ч. пред трибуните на Гребната база. Синоптиците вещаят прекрасно време, а “Луди млади” – страхотно забавление.