Обама разкри рецептата на домашната си бира

Архив Пловдив

02-09-2012, 12:47

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

US президентът слага и мед от кошерите на южната морава на официалната си резиденция

Наскоро Барак Обама обеща да разкрие рецептата на домашната бира, произвеждана в официалната резиденция на американския президент, и Белият дом удържа на думата му в събота.

"След като се дигна толкова шум за бирата в Белия дом, си казахме, че трябва да използваме случая.

Бирата на шефа е, доколкото ни е известно, първата алкохолна напитка, която се прави в Белия дом", заяви Сам Кас, един от готвачите на президента, на блога на институцията.

"Джордж Вашингтон правел бира и дестилирал уиски в (резиденцията си) Маунт Върнън, а Томас Джеферсън правел вино, но нямаме никакво доказателство, че някога е била правена бира в Белия дом.

Вдъхновен от хората, които си правят бира вкъщи из цялата страна, миналата година президентът Обама си купи комплект за домашно производство", разказва той.

Подпомогнати от чиновници в Белия дом, любители на хмелната напитка и производители на бира в свободното си време, готвачите изготвили рецепта, която е подобрена с нови съставки.

Например, тя съдържа мед от кошерите на южната морава на официалната резиденция на американския президент.

На блога е публикувана точната и пълна рецепта на напитката.

Има и видео с различните етапи на производството на бирата в кухнята на Белия дом.

Барак Обама, който в сряда участва в сесия с потребителите на социалната мрежа "Редит", обеща, че рецептата на бирата скоро ще бъде разкрита. "От опит мога да кажа, че е хубава", увери той.

Над 12 хил. души поискаха формулата на напитката на страницата за петиции "Ние народът" на сайта на Белия дом.