Да отслабнем с канела

Архив Варна

02-09-2012, 15:02

Снимка:

evropea.com

Автор:

Ивелина Вълчева

Всичко от Автора

Да свалим килограмите без глад и без диети

Да отслабнем без диета? Съвсем възможно и много лесно. 

Тайната е в канелата. Ароматната подправка ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването в организма ни, възпрепятства образуването на целулит, освен това се използва и за регулиране на храносмилателния процес. Канелата помага при простудни и грипни заболявания и се съдържа в състава на много масажни и етерични масла, като средство против световъртеж, припадък, гадене.

Древните хора са смятали, че човек дори само да помирише пръчка канела, ароматът на подправката го прави непобедим в открита борба, сексуално силен и инициативен.

Днес използваме канелата за подправяне на сладкиши, различни напитки, мляко с ориз и др. Тя придава на всяко ястие или питие приятен аромат и неподражаем вкус. 

За да постигнем обаче по-бързо ефекта й като средство за намаляване на теглото, трябва да знаем как да я консумираме. 

Консумацията на канела трябва да бъде два пъти дневно под формата на чай-сутрин на гладно и вечер преди сън. Чаят се приготвя като към чаша с хладка вода се добавя половин лъжичка канела. По желание може да се сложи и лъжичка мед. Някои диетолози дори силно препоръчват добавянето на мед. Според тях по този начин отслабването ще е много по-бързо и ефикасно. След сутрешната доза чай може да изядете и една ябълка, която допълнително изгаря мазнините в тялото ни. 

Ако приемате канеления чай по този начин, не само ще забележите, че се освобождавате от излишните килограми, а скоро и с целулите, но и ще се чувствате по-бодри и тонизирани.