Ексченге е убиецът на хубавата Мария. Трудно понасял разделите

Крими

03-09-2012, 00:00

Снимка:

е-бургас

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Михаил Менашки трудно понасял любовните раздели, не могъл да понесе и тази с Мария

Бивш полицай е убиецът на 30-годишната Мария Златанова, която издъхна в тузарския джип на приятеля си на паркинга на х-л "Гларус" в Слънчев бряг.

Задържан за жестокото убийство е 29-годишния Михаил Менашки от бургаския комплекс Меден рудник. Шокиращото е, че убиецът е бивш полицай от Несебърското РУ. В началото на август Михаил е хванат да продава фалшиви винетки и го уволняват дисциплинарно. Срещу него е образувано и досъдебно производство.

Само няколко часа след огледите на местопрестъплението разследващите откриват и извършителя на бруталното убийство. След като намушква Мария неколкократно Менашки побягва. След него хуква приятелят й Симеон, който също е ранен, но не успява да го хване. Кървавата следа отвежда униформените на около 300 метра след паркинга на хотела, където в храсти намират окървавения нож, с който ченгето-убиец намушква смъртоносно младата жена.

Михаил Менашки трудно понасял любовните раздели, не могъл да понесе и тази с Мария, макар че връзката им приключва още миналата година, обясниха пред Burgasutre негови познати. Потвърждават, че Менашки често си позволявал да си докарва допълнителен доход от незаконна търговия като тази с винетните стикери. Не бил агресивен поне не го показвал пред познати, но в любовта нямал късмет. 

Към момента текат разпити на свидетели пред съдия, извършени са претърсвания  и изземвания, назначени са експертизи, като събраните данни потвърждават изведената версия - “неизяснени междуличностни взаимоотношения и ревност”, допълват от полицията.

Предстои доклад на събраните материали пред Бургаска окръжна прокуратура, след като му бъде повдигнато обвинение, предстои да му се вземе мярка за неотклонение задържане под стража.