Бармани, сервитьори и готвачи - топ пиячи

Архив Пловдив

05-09-2012, 16:25

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Тези служители са най-предразположени към алкохолизъм

Служителите в ресторантьорството са по-предразположени към алкохолизъм в сравнение с останалата част от населението.

Изследването обхванало 1000 души на възраст между 18 и 59 години, 600 от тях работели в ресторантьорството, а останалите - в други сфери. Оказало се, че що се отнася до консумацията на алкохол, служителите в ресторантьорството са в рисковата група.

Опасната консумация на алкохол е по-често срещана сред тях, отколкото сред хората с други професии.  63 на сто от тези служители са с рискова консумация на алкохол.

Жените на възраст между 18 и 29 години са в най-рисковата група - сред над 82 на сто от тях е налице опасно пиянство, докато това се отнася за 72 на сто от мъжете. Резултатите са публикувани в Scandinavian Journal of Public Health.