Маргарита поръчала нападението над Мария. Убийството било бонус за ЧРД

Крими

05-09-2012, 00:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Новата изгора на Менашки не понасяла Мария и ревнувала от нея. Пред разследващите годеницата разказала, че искала от Менашки само да я сплаши, максимум да я набие

Бургаския окръжен съд с председател Пламен Синков остави под постоянен арест Михаил Менашки, обвинен в убийството на 30-годишната Мария Златанова от Самоков.

В мотивите за решението си съдия Синков посочи, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление предвид събраните до момента доказателства и тежестта на повдигнатото обвинение.

По блузата на обвиняемия Менашки имало кръв както от жертвата, така и от пострадалия й приятел- 18-годишния Симеон Куминков. Момчето напълно е разпознало нападателя.От извършените експертизи става ясно, че прободните рани по Мария са нанесени от кухненски нож. С такъв се разхождала Маргарита -годеница на екс-ченгето и обвиняем за жестокото убийство.

Пред следствието тя обявила, че ножът винаги бил с нея. Изживявала се като моделка и се чувствала застрашена, затова и носела хладно оръжие. Дали с нейния нож е извършено бруталното убийство тепърва ще нищи съдебна експертиза. Освен това резултат от експертизи се чакат и от иззетите дискове със записи от охранителните камери на паркинга около х-л "Грарус" в Слънчев бряг, където се разиграва кървавата драма. Съдът чака и резултат от проведените разговори с мобилни телефони на жертвата и обвиняемия. За сега се знае само, че убитата му е звъняла.

В съдебната зала обаче екс-ченгето заяви, че не се познава нито с жертвата, ното с приятеля й. "Бъркате ме с някой, аз не я познавам. Не съм имал връзка с нея, тя ходеше с мой колега 2 години", отвърна подсъдимият. На въпрос на съдия Синков защо тогава е имал прозвънявания от Мария на мобилният му телефон Менашки обяви, че тя така си звъняла. "Като има проблем и звъни. Тя беше много известна там, всички я знаят", заяви още задържаният. В нощта на убийството бил на рожден ден на годеницата си Маргарита, другаде не ходил.

По данни на съдия Синков Менашки действително е бил на гости с приятели, но не през цялата нощ. Напуснал компанията след известно време, но никой не знае накъде е поел. При разпитите той обяснил, че сегашната му изгора го ревнувала много от Мария. Маргарита не понасяла, че Мария звъни на годеника й. Пред разследващите годеницата разказала, че искала от него само да я сплаши, максимум да я набие, за да спре да му звъни.

Любовният триъгълник обаче в последствие става четириъгълник защото се появява и 18-годишният Симеон. Пред БургасУтре запознати обясниха, че палачът на хубавицата все още бил лудо влюбен в нея. Когато разбрал за връзката й с по-млад мъж се вбесил, дори намерил Симеон в съблекалните след тренировка и го заплашил.

На подсъдимия ще бъдат повдигнати още две обвинения, казаха от Окръжна прокуратура. Освен за убийство Менашки ще бъде съден и за нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежание на боеприпаси. И без тези две обвинения обаче Менашки ще има доста време за размисъл зад решетките, тъй като за първото Наказателният кодекс предвижда от 20 год., доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Убийството е извършено напълно умишлено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.