Бармани, сервитьори и готвачи здраво си посръбват

Архив Бургас

05-09-2012, 11:51

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Тези служителите са по-предразположени към алкохолизъм.

Служителите в ресторантьорството са по-предразположени към алкохолизъм в сравнение с останалата част от населението, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

Изследването обхванало 1000 души на възраст между 18 и 59 години, като 600 от тях работели в ресторантьорството, а останалите - в други сфери. Оказало се, че що се отнася до консумацията на алкохол, служителите в ресторантьорството са в 
рисковата група.

Опасната консумация на алкохол е по-често срещана сред тях, отколкото сред хората с други професии, разкрива изследването, базирано върху попълване на въпросник.  63 на сто от тези служители са с рискова консумация на алкохол. 

Жените на възраст между 18 и 29 години са в най-рисковата група - сред над 82 на сто от тях е налице опасно пиянство, докато това се отнася за 72 на сто от мъжете. Резултатите от изследването са публикувани в Scandinavian Journal of Public Health.