До живот за убийцата на сестрата на Илия Павлов

Архив Пловдив

06-09-2012, 10:30

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Славка бе намерена убита в дома си с повече от 50 удара с нож, гърлото на детето й било прерязано

Убийцата на Славка Найденова ще лежи до живот в САЩ, след като се призна за виновна, че е заклала сестрата на покойния бизнесмен Илия Павлов и 8-годишното й момченце.

Наталия Уилсън е признала във вторник пред съда, че е убила 41-годишната Славка и сина й - Пол Уилсън. Във Вирджиния подобно престъпление се наказва или със смърт, или с доживотен затвор без право на обжалване, обясни прокурорът на Принс Уилям Каунти Пол Еберт. Наталия получи две последователни доживотни присъди, пише в. "24 часа".

Според документите на съда през февруари 2010 г. Славка е намерена убита в дома си в град Дейл, щата Вирджиния, с повече от 50 удара с нож, а гърлото на детето било прерязано. 48-годишната Наталия, която е рускиня, извършила престъплението от ревност към съпруга си Лестър Уилсън, който преди това бил женен за българката и имал син от нея. Уилсън не можела да се примири с добрите отношения между двамата бивши съпрузи. Малкият Пол загинал, защото опитал да се притече на помощ на майка си.

По-рано тази година адвокатите на убийцата твърдяха, че признанията й по време на следствието са били получени под натиск след 22-часови разпити в полицията и не трябва да бъдат взети под внимание, но съдът разпореди, че те могат да бъдат използвани в процеса.

След произнасянето на присъдата прокурорът Еберт обясни, че Лестър е помолил обвинението да не иска смъртна присъда. Такава присъда трудно можела да се постигне, тъй като много от съдебните заседатели не били склонни да дадат на жена най-строгото наказание.