Борисов: Пловдивчани трябва да са доволни, Колодрумът ще има 8 300 места (СНИМКИ)

Архив Пловдив

06-09-2012, 12:07

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Строителството почва от покрива, за да може да се работи и през зимата, категоричен е архитектът на залата

Премиерът Бойко Борисов разгледа днес бъдещата многофункционална зала Колодрума. След празниците мястото на Асеновградско шосе отново ще се превърне в строителна площадка, като съоръжението трябва да е готово за 283 дни. Борисов бе разведен из обекта от главния архитект на залата Тодор Абаджиев, като бе придружаван от кмета Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, финансовия министър Симеон Дянков, спортния министър Свилен Нейков и други представители на местната власт.

Пловдивчани трябва да са доволни. Залата тук ще има 8300 места, тази в Университета е с 2000 – горе-долу имате повече места от „Арена Армеец”, направи груба сметка премиерът.

Той бе в отлично настроение и при навлизане в Колодрума поздрави 30-ина работници, които се бяха строили с каски и светлоотразителни жилетки. „Айде идвайте де, защо стоите там”, подвикна им министър-председателят.

След това остана сащисан от гледката, която представлява в момента Кота 0 на Колодрума.

Много сте забатачили дъното, защо сте допуснали да влезе толкова вода, попита премиерът. Обясниха му, че причина за „наводнението” са подпочвените води.

Строителството започва от покрива и хидроизолация на всички стени. Това се прави, за да използваме хубавото време и за да може да се покрие залата до зимата, а след това вътре да се работи спокойно, обясни архитект Тодор Абаджиев.

Припомняме, че общината откупи залата от досегашния й собственик – колоездачното дружество Цар Симеон (Пд), срещу близо 7,8 милиона лева. Още 3 милиона лева ще отидат за ремонтните дейности до цялостното завършване на залата.