Ето кои са хотелските екстри за чудо и приказ

Архив Пловдив

06-09-2012, 16:10

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Trip Advisor публикува класация на десетте хотела, предлагащи най-невероятните удобства според своите потребители

Световният сайт за споделяне на впечатления от пътешествия Trip Advisor публикува класация на десетте хотела, предлагащи най-невероятните удобства според своите потребители.

За да грабнат вниманието на клиентите си, хотелиерите са измислили какви ли не гевезелъци.

Ето десетте най-странни хотелски екстри.

1. Orbit In

Палм Спрингс, Калифорния – Грамофон в стaята

В хотелските стаи можете да слушате музика на грамофон от истински винилови носители (т.нар. грамофонни плочи).

„Обзавеждането и интериорът си пасват идеално с включените в оборудването напълно функционален (съвременен) грамофон и плочи ...”

2. The Peninsula Hong Kong

Хонг Конг, Китай – Ролс Ройс трансфер

Обичайно е хотелите по света да осигуряват трансфер от летището за гостите си, но трансфер с Ролс Ройс си е истински лукс. Така хотелиерите ви дават да разберете, че не сте сбъркали в избора си още от летището. Клиентите на този хотел биват посрещнати от Ролс Ройс Фантом.

3. W Mexico City

Мексико Сити, Мексико – Хамак в банята

Всички обичаме да се излежаваме в хамак под слънчевите лъчи или в сянката на някое екзотично дърво, но само в този хотел можете да се излежавате в хамак и под душа. Просторна баня с опънат хамак през нея, много оригинална идея.

4. The Ritz-Carlton - Амелия Айлънд

Амелия Айлънд, Флорида – Пиратска плячка в стаята

Какъв по-хубав финал на деня за децата, след изпълнен с игри около басейна ден. Децата могат да заспят в компанията на пират, принцеса и папагал Ара в стаята, с пиратско ковчеже, пълно с плячка, а за приспиване те ще прочетат приказка на вашето дете.

5. Continental Palacete

Барселона, Испания - 24 часа шведска маса

По традиция шведската маса (бюфет) се предлага само на закуска. Барселона обаче е известна с големите партита и бурния нощен живот. От хотела решават да хранят гостите си нонстоп на бюфет. Предлага се богатство от пресни плодове, салата, хляб, твърдо сварени яйца и шунка.

6. The Oberoi

Гургаон Индия - Бътлър бутон

Да си имаш иконом, който да повикаш само с натискането на един бутон, не е ли прекрасно. Много малко са хотелите, предлагащи подобна екстра. Услугата се предлага само в няколко хотела в Азия. Един от тях е точно този.

7. Хотел "Св. Августин"

Маями Бийч, Флорида – Парна баня и сауна в стаята

Хотел без СПА център, на какво прилича това. Е, тук нещата стоят по-друг начин, всеки гост си има личен спа център в стаята. Парна баня и сауна точно до душ кабината във вашата стая. Ако не ви се е случвало все още, вече знаете къде. 

8. Zoetry Agua Пунта Кана

Пунта Кана, Доминиканската република - Трансфер с хеликоптер от летището

Всички, посетили това райско кътче, горещо препоръчват да пристигнете до своя хотел с хеликоптер - услуга, която се предлага от хотела. Това много специално изживяване ще даде един невероятно специален старт на вашата ваканция. Пред очите се разкрива красивата гледка на океана, островите и крайбрежието, което ще бъде ваш дом през следващите дни.

9. The Benjamin

Ню Йорк – Меню за възглавници

Луксозните хотели по света предлагат на гостите си най-скъпите чаршафи, матраци и възглавници. Само тук обаче имате избор - можете да ги сменяте, докато откриете най-подходящата за вас. 

10. Viceroy Riviera Maya

Плая дел Кармен, Мексико - Иконом по сапуна

Ама, разбира се, как не сме се сетили да го направим и у нас?! В този хотел, който задоволяват всичките ви капризи, са измислили как да ви глезят максимално. Преди да решите да вземете душ, повикайте иконома по сапуните. Той идва с набор от най-изисканите аромати и ще ви отреже парче сапун по ваш  вкус.