Братът на Мария: Направила им е забележка за дрога, убили са я за наказание

Крими

06-09-2012, 00:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Братът на Мария научил от разследващите, че в дома на Менашки са намерени амфетамини, както и че ножът, с който е убита сестра му, принадлежи на Маргарита

“Сестра ми е убита за отмъщение, тъй като преди месец направила забележка на бившия полицай Михаил Менашки и приятелката му Маргарита. Празнували рождения й ден в бара на хотел “Гларус”, друсали се.”

Това разказа братът на зверски убитата Мария Златанова - Георги, минути след като хвърли пръст върху ковчега й вчера, пише в. "24 часа".

30-годишната жена бе погребана в старите гробища в Асеновград, откъдето е семейството й по майчина линия. Тялото й бе положено в гроба на Георги Благоцев, вуйчо на покойната й майка Фани.

По думите на Георги Мария никога не е имала връзка с Менашки:

“Той ходеше с Маргарита. Конфликтът със сестра ми е заради забележката й за дрогата”, разказа покрусеният мъж. От партито насам Маргарита непрекъснато настоявала Михаил “да накаже” Мария.

Георги иска доживотна присъда за убиеца на сестра си Мария.

“Наскоро ходил да тормози сестра ми в заведението, настоявал да се срещне с нея и да говорят, но другите барманчета я спасили. Е, наказа я”, трепери Георги Златанов.

Той научил от разследващите, че в дома на Менашки са намерени амфетамини, както и че ножът, с който е убита сестра му, принадлежи на Маргарита.

“Ще искаме доживотна присъда, дано случаят да не бъде потулен”, надява се Георги. Младият мъж вече е наел адвокати, които да се борят за справедливо наказание на убиеца.

“И до живот да лежи, детето ми няма да се върне”, сподавя сълзите си почерненият баща на Мария и Георги - Димо. Научил за станалото по телефона, след като синът му отишъл да прибере тялото на сестра си от моргата в Бургас. Последно Димо, който живее в Самоков, се видял с дъщеря си в началото на сезона. Било дни преди да замине на работа в хотел “Гларус” като управителка на двата бара.

Никога не е имала връзка с този полицай, категоричен е и бащата. Първи преди процесията пристигна вуйчото на приятеля на Мария - Симеон Куминков. Мъжът носеше букет от 30 рози, на колкото години е покойната. 18-годишният футболист от ФК “Несебър” също пострада при инцидента в Слънчев бряг, тъй като се опитал да защити приятелката си. Симеон е в болница с рана на ръката.

“Не са добре нещата, има дренаж. Раната не зараства и се възпалява, защото ножът е бил замърсен”, притеснен е вуйчото.

“Ще го убия тоя изверг, ще си купя пистолет и ще го застрелям”, зарида на гробището една от приятелките на Мария. За погребението пристигнаха близо 60 души. Сред тях бе лелята на Мария - шампионката по шахмат Румяна Гочева, както и манекенът от Бургас Али Алиев.

Мария бе положена в отворен бял ковчег. Лицето й бе открито, а тялото обсипано с цветя. Веднага след катафалката паркира софийско “Рено Еспейс”, от което приятели свалиха красив венец. На лентата бе написано: “Оставаш завинаги в сърцето ми! Симеон”.

Близо 60 приятели, колеги и роднини на Мария я изпратиха на старото гробище в Асеновград.

Отец Васил поведе опелото: “Отиваш там, където няма никаква болест, скръб, въздишка”, изпя свещеникът.

Пръв бащата на убитата се прости с нея. Брат й Георги я погали по косите, а баба й Мария я целуна. Възрастната жена се срина между близките гробове и бе отведена настрани. Приятелки оставиха в ковчега на загиналата сиво плюшено мече, червила и гримове.

Когато капакът на ковчега се затвори, Димо затисна устата си с ръка, да не изкрещи, а брат й избърса сълзи в ризата си.

"Бъркате ме с някой, аз не я познавам. Не съм имал връзка с нея, тя ходеше с мой колега 2 години", заяви в съда вчера Михаил Менашки. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на Мария Златанова.