Взриви се газова цистерна, млад мъж се бори за живота (+)

Архив Пловдив

10-09-2012, 12:26

Снимка:

Интернет, архив

Автор:

Петя Коленцова и Петър Петров

Всичко от Автора

Шофьорът на цистерната е със 72 % изгаряния. Цялото село щеше да гръмне, каза кметът Ботьо Петров

Мъж обгоря тежко при взрив на газова цистерна.

Инцидентът е станал тази сутрин около 9,20 часа на бензиностанция на "Петрол" в село Долна Махала по пътя от Карлово за Пловдив.

"Всичко стана за минути, аз бях на 300 метра от инцидента", каза за ПловдивУтре кметът на селото Ботьо Петров. "Цялото село щеше да хвръкне във въздуха, всичко пламна като горелка. Ако не беше шофьорът на камиона Долна махала щеше да пострада тежко", коментира кметът.

При зареждането на бензиностанцията кран на цистерната започнал да изпуска газ. "Изведнъж всичко пламна. Водачът на камиона тръгнал сам да затваря крана и да гаси пламъците, но пострада тежко, дано да се оправи. Въздухът в Долна Махала е чист, няма проблем, каза кметът на селото."

Младият мъж е със 72% изгаряния по цялото тяло, съобщиха за ПловдивУтре от пресцентъра на УМБАЛ "Свети Георги", където е настанен пострадалият. "Поставен е в специално флуидно легло за пациенти с много тежки рани. Лицето на мъжа е силно засегнато от огъня. Ако състоянието му се подобри, първата операция ще бъде извършена в сряда.

Шофьорът е 34-годишен мъж от село Брестовица. На този етап от лечебното заведение отказаха да предоставят повече информация за пострадалия.

Разследващи са били на мястото на инцидента.