Уорлик: Дано над новия ВСС да го няма "облакът Красьо"

Архив София

10-09-2012, 11:56

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

"Не познавам детайлите между "Газпром" и Европейската комисия, както и отношенията между "Газпром" и България, но смятам, че както американските компании, така и те трябва да работят по открит начин", заяви Н.Пр. Джеймс Уорлик.

"Енергетиката е една от най-важните теми, пред които са изправени българските граждани.

Българите плащат изключително висока цена за тока", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Н.Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България.

"Аз призовавам да има пълна прозрачност, за да знаят българите за какво точно отиват парите им. За съжаление обаче споразуменията бяха тайна и се подписваха при затворени врати", каза Уорлик. Посланикът заяви, че не познава тайните договори. "Природният газ в България обаче струва 4 пъти повече от САЩ", съобщи посланикът и попита дали изобщо българите знаят каква е причината за тази разлика. Той информира, че за 1000 кубически метра природен газ в САЩ се плащат 100 долара, а в България - около 500 долара.

"Не познавам детайлите между "Газпром" и Европейската комисия, както и отношенията между "Газпром" и България, но смятам, че както американските компании, така и те трябва да работят по открит начин", заяви Н.Пр. Джеймс Уорлик. Той коментира, че отношенията между България и Русия са изключително добри и според него те няма да се променят.

"Надявам се над новия ВСС да не надвисне "облакът Красьо"", каза посланикът на САЩ в България. Според него този път избора на новите членове на Съвета ще бъде прозрачен. По думите му е изключително важен и изборът на новия главен прокурор.