20 нови трамвая в столицата

Архив София

10-09-2012, 13:15

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Финансирането е осигурено от оперативна програма "Околна среда". След избора на доставчика мотрисите трябва да бъдат доставени за 24 месеца

Двадесет чисто нови трамвая ще тръгнат по линиите на градския транспорт на София. Поръчка за доставка на мотрисите е обявил в началото на септември "Столичен електротранспорт".

Основно изискване е трамваите да са нископодови, с междуресие 1009 мм. Освен това трябва да бъдат доставени и лесночупливи, бързоизносващи се и други резервни части. В поръчката е включено и диагностично оборудване и специализирани инструменти за поддържане и ремонт на трамваите, както и обучение на служителите, които ще обслужват новите возила.

Прогнозната стойност на поръчката е минимум 40 млн. евро без ДДС и максимум 50 млн. евро, или по около 2,5 млн. евро за трамвай. Финансирането е осигурено от оперативна програма "Околна среда". След избора на доставчика мотрисите трябва да бъдат доставени за 24 месеца.
За да участват в процедурата, компаниите трябва да внесат 250 хил. евро гаранция по сметка на "Столичен електротранспорт". Те трябва да докажат и приходи от продажби за последните 3 г. поне 125 млн.евро. Изисква се кандидатите да покажат възможност за гаранционно поддържане на трамваите у нас чрез собствена или наета база или чрез договор с фирма за сервизна дейност.

При оценяването на офертите основна тежест ще има цената - максимум 50 точки, а с до 40 точки ще се оценяват техническите качества на мотрисите. Срокът на доставката и гаранционните условия ще носят при максимална оценка само по 5 точки. Срокът за подаване на оферти е до 2 ноември 2012 г.