Пристига любимият китарист на Бандерас

Архив София

11-09-2012, 15:42

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Фандъкова и испанския посланик стават патрони на фламенко шоу.

На 20 септември една от най-големите звезди на огнената музика Антонио Ередиа и неговата група ще накарат китарата да плаче, а кръвта да закипи.

Китаристът е свирил пред звезди като Антонио Бандерас и Анди Гарсия, както и пред кралските семейства на Испания, Великобритания, Монако, Йордания и Мароко.


Ередиа е издънка на музикална династия в Гранада, част от която са описани в историческото изследване на фламенкото „Легенди от Сакрамонте". Китаристът свири на уникален ръчно изработен инструмент, какъвто притежава единствено Пако де Пусия.


Концертите на 20 септември в София и на 23-ти в Античния театър в Пловдив са вторият гастрол на прочутия музикант в България.


Испанският посланик Хосе Луис Тапиа е потвърдил, че поема патронажа на фламен-ковия концерт, а от Столичната община заместник-кметът по културата Тодор Чобанов заяви, че  Йорданка Фандъкова също  подкрепя проявата.

Във ВИП ложата места вече са запазили дизайнерката Албена Александрова, Теди и Силвия Кацарови, Кристина Димитрова, Денди и Мерелин Арно, Васил Найденов, Албена Йорданова и Мая Цакова.

На 19 ти септември от 12.00 часа е специалната  пресконференция  в Културния институт "Сервантес",партньор на Фламенко проявата.