Ресторант в шахта отвори във Финландия

Новините

11-09-2012, 13:32

Снимка:

Facebook

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Финландски ресторант приема своите гости в следващите 3 седмици

Ресторант в миньорска шахта е най-новото кулинарно изкушение във Финландия.

В прочутата варовикова шахта Тютюри, разположена на 60 километра западно от Хелзинки, беше открит специален подземен ресторант, съобщава Асошиейтед прес. От днес до 29 септември посетителите ще могат да похапнат отбрани ястия на дълбочина 80 метра под земята.

Освен това като допълнителна екстра те ще могат  да се спуснат на дълбочина 350 метра в шахтата с експериментален лифт на местна лаборатория. Пълният пакет, включващ вечеря, напитки и транспорт до шахтата и обратно, струва 128 евро. Това обаче не плаши любителите на нестандартния ресторант, като всичките 64 места вече са резервирани за трите седмици напред.
Главният готвач в ресторанта Тимо Линамаки споделя, че идеята е храната да се готви колкото се може по-близко до недрата на земята. По думите му това също придава специфичен вкус на ястията.

"Това беше уникална идея, аз просто трябваше да го направя", заяви Лиманаки часове преди първите гости да пристигнат в ресторанта в понеделник вечер.

"Всичко това тук долу е велика работа, защото нищо не ти откъсва вниманието от готвенето", допълни главният готвач. На този етап ресторантът ще работи експериментално и ще затвори врати на 29 септември, но Лиманаки се надява, че един ден неговата идея ще се превърне в един от най-предпочитаните места за вечеря в света, пише dnes.bg.