Край на сагата с навесите по спирките

Архив Пловдив

13-09-2012, 11:19

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

Бащиците благословиха споразумението с новия концесионер и прекратиха концесията за подлеза на баня “Старинна”

Краят на сагата с навесите по спирките от масовия градски транспорт вече се вижда. Съветниците от местния парламент одобриха споразумение с новия кнцесионер “Булгартабак холдинг”, който ще изгражда заслоните.

Първите спирки трябва да са готови още преди нова година, обяви кметът Иван Тотев. След подписването на анекса към споразумението, новият концесионер трябва да направи проект на спирките, после експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) на общината трябва да ги одобри. В двумесечен срок по-късно общината трябва да изгради всички комуникации – ток и вода, към спирките. В договора е записано, че концесионерът плаща всички разходи по присъединяването, което означава, че ще възстанови парите на администрацията.

“Усетих в опозицията лека завист към ГЕРБ, че още в първата година от мандата си решава проблема със спирките”, коментира кметът Тотев след положителното гласуване на предложението за смяна на концесионера.

Единодушно и без дебати съветниците одобриха прекратяването на концесията на подлеза до баня “Старинна”. Досега съоръжението бе стопанисвано от съпругата на бившия общински съветник от ДПС Инан Алиев.

Тази година приходите за община Пловдив само от концесии на различни обекти ще бъдат малко под 1 милион лева, съобщи Тотев.