Палми и за бащиците (снимки)

Архив Пловдив

13-09-2012, 16:05

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

Анонимни пловдивчани дарили огромните растения

Шест огромни саксии с петунии и две палми разкрасяват вече Младежки дом “Спектър”, в който важни решения взимат местните парламентаристи.

Четирите бетонни саксии с “телефончета” и палмите от вида Цикас са поставени пред парадния вход на сградата на Общинския съвет. Другите две саксии с петунии са до колоните отдясно. В празното пространство вляво от централния вход, което е на едно ниво с тротоара, ще има пълзящи растения, издържащи на сянка.

Петуниите са от разсадника на ОП “Паркове и градини”. Палмите обаче, чиято единична цена в магазина, е 200 лева, са подарък от анонимни пловдивчани, направен вчера. Дарителите нямали специални изисквания къде точно да бъдат ситуирани, единственото им желание било да са на хубаво място.

По повод първата сесия от есенния политически сезон на пловдивския парламент било взето решение растенията да се поставят пред сградата на “Авксентий Велешки”. С препоръката – не само да разкрасят пространството, а и да създадат настроение у съветниците, за да не бъдат толкова мрачни, коментира пред ПловдивУтре управителят на “Паркове и градини” Стоян Алексиев.

Саксиите с цветята бяха докарани малко преди старта на сесията. Пред сградата настана суматоха докато кран сваляше тежките дарове. Тръгвайки си след края на заседанието съветниците се увериха, че разкрасяването няма да остане само с шестте саксии. Бригада озеленители беше разграфила малката площадка и засаждаше  пълзящите растения, приличащи на бръшлян.