По-строг контрол над супермаркетите

Архив София

13-09-2012, 14:43

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Министър Мирослав Найденов въвежда строги санкции за продукти с изтекъл срок на годност.

По-строги мерки за контрол над храните в супер-маркетите, ще въведе земеделският министър Мирослав Найденов.

Повод за решението му станаха случаите на продукти с изтекъл срок на годност, който хванаха инспекторите от агенцията по храните.

Няма как да се толерира в големи вериги да се предлагат хранителни продукти с изтекъл срок на годност и то в големи количества, санкциите ще бъдат жестоки, заяви Найденов. Според него трябва да се даде точна формулировка до какъв обем стоки с изтекъл срок на годност могат да се съхраняват и какъв е режимът на унищожаване. Найденов е разпоредил на БАБХ да подготви пакет от промени, които да доведат до по-стриктен контрол в магазините.

ЕС не е спирал пари за земеделие, заяви още министърът по повод на обвиненията на опозицията, че са спрени средствата в това направление.

Средствата за агроекология в момента не могат да се усвоят, защото няма проекти, обясни той. Проблемът при Програмата за развитие на селските райони пък били земеделските производители, които не желаели да преминат към биологично земеделие.

Думите на опозицията са поредното политическо представление, заяви Найденов, упреквайки опозицията за твърдението за спиране на средства от ЕС в земеделието.