Изтънченото бижу – iPhone 5

Новините

13-09-2012, 09:54

Снимка:

vsichkonovo.wordpress.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Гордостта на  Apple излиза на пазара в САЩ на 21 септември

Американският гигант Apple представи в Сан Франциско iPhone 5 – най-новата технологична гордост на компанията.

"Абсолютно бижу е! Софтуерът, използван при този продукт, е най-предизвикателният, с който нашият екип някога се е захващал", коментира Фил Шилър – маркетингов директор на Епъл.

 "Това е най-тънкият iPhone, който някога сме правили. Най-тънкият смартфон в света е. Тежи едва 112 грама", обясни той.

"Близо 20% по-лек е от предходния iPhone 4S", посочи още експертът и допълни, че корпусът е от стъкло и алуминий, а устройството е тънко едва 7,6 мм.

Оказва се, че програмистите на компанията са добавили в менюто пети ред иконки, а всички приложения, сред които iPhoto, iMovie, Garage Band, също са били съобразени с по-издължената версия.

По всичко изглежда, че всички спекулации за устройството от последните дни ще се окажат верни, включително и за екрана, чиято наситеност на цветовете е с 44% по-висока.

iPhone 5 ще поддържа HSPA+, HSDPA DC и LTE, заяви Шилър, добавяйки, че в устройството е вграден чипсет A6, който представя двойно по-бърз процесор и два пъти по-бърза графика от предшественика A5.

Камерата е с 8 мегапиксела, а обективът е защитен от надраскване чрез сапфирен кристал. Тя притежава нов процесор за изображения, вграден в чипа, като прави с 40% по-бързи снимки, отколкото в предишната версия.

Камерата може разпознава лица, да записва Full HD видео и разполага с подобрена стабилизация на изображението. Предната камера осигурява HD видеоразговори.

iPhone 5 ще се предлага в два цвята - черен и бял, и ще струва 199 долара (16 гигабайта), 299 долара (32 гигабайта) и 399 долара (64 гигабайта) с двугодишни договори в САЩ.

 

На пазара ще се появи на 21-и септември.