Войводите пишат до "Господари на ефира", искат Златен скункс за Павлинка

Архив Пловдив

14-09-2012, 13:12

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов предлага анти-наградата да бъде връчена на бившия кмет на район "Южен" за "политическа безпардонност и дебелоочие"

Председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов предложи на „Господари на ефира” да връчат на Павлинка Кацарова „Златен скункс” за политическа безпардонност, наглост и дебелоочие.

Войводите са написали писмо до екипа на предаването.

Бившата кметица на “Южен” се завръща в районната администрация като секретар. Павлинка Кацарова напусна кметския стол, след като стана участник в инцидент на пътя. Според полицейската информация Кацарова със служебната си кола блъсна две деца на спирка и напусна местопроизшествието.

Ето и пълния текст на писмото до „Господари на ефира”:

ДО ЕКИПА НА 

„ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА”

Скъпи приятели,

Обръщам се към Вас по повод на една случка, която скандализира пловдивчани, не само защото бе проява на върхова наглост, липса на човещина и престъпване на морала, но и защото в нея основен герой е пловдивски политик, при това от управляващата партия.

Както разказаха в бюлетина на КАТ – Пловдив и пловдивските медии, районният кмет на район „Южен” в Пловдив г-жа Павлинка Кацарова на излизане от районното кметство се покатери със служебната си кола върху близката автобусна спирка и удари две деца. След кратко колебание, без дори да попита как са децата, тя заключила колата и изчезнала в неизвестна посока. Впоследствие се оказа, че двете малки момичета имат издадени медицински свидетелства, от които става ясно, че освен стреса, който са преживели, са били и ударени от автомобила. От КАТ-Пловдив потърсили районната кметица, която се явила за кръвна проба доста часове след инцидента. На следващия ден, на специална пресконференция, застанала гордо до кмета на Пловдив Иван Тотев, г-жа Кацарова отрече да е имало инцидент и да е удряла деца. В същото време обаче, от пресцентъра на пловдивската полиция, в ежедневния бюлетин вече бяха съобщили за катастрофата. Въпреки това г-жа Кацарова обяви, че ще ги съди за съставения акт, с усмивка заяви, че е невинна и получи пълна подкрепа и доверие за думите си от страна на кмета Иван Тотев. Последвалият шум в медиите стигна до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, които лично се обадиха на семействата на двете пострадали деца, проявявайки загриженост. Вследствие на това, г-жа Кацарова подаде оставката си като районен кмет, което облекчи напрегната ситуация в града.

Обръщам се към Вас и смятам, че въпросната госпожа Кацарова е достойна да получи наградата „Златен скункс”, защото случаят придоби втрещяващ за всички в Пловдив обрат. Г-жа Кацарова с нескрита амбиция, очевидно несмутена от скандала, пред одобрителния поглед на г-н Тотев, се кандидатира и спечели конкурса за секретар на района, който доскоро оглавяваше. В следващите дни предстои официалното й въвеждане в кметството. Или както коментираха пловдивчани: „Що за дебелоочие – гонят я през вратата, а те й отварят прозореца”?!  Цената на това дебелоочие е може би не само политическата амбиция, но и луксозното общинско жилище, което г-жа Кацарова запазва,  връщайки се отново във властта.

Излагам всичко това пред Вас, защото вярвам, че българските политици трябва да носят в себе си поне малко морал, човещина и уважение към закона. За жалост, постъпката на г-жа Кацарова не само, че не е пример за поведение, но и успя да убие вярата на всички пловдивчани във възможната промяна и налагането на нов политически морал. И понеже целият град все още се вълнува и коментира този скандал, смятам, че г-жа Кацарова достойно ще носи наградата „Златен скункс” за политическа безпардонност, наглост и безочие. Надявам се, че няма да избяга и от Вашия репортер при връчването на наградата, така както избяга от местопроизшествието.

С уважение: Петко Атанасов