Невероятно! ВУЗ има общежития в излишък

Архив София

14-09-2012, 14:13

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

В старозагорския Тракийски университет местата в общежитията са повече от желаещите.

Колкото невероятно да звучи един български ВУЗ – Тракийският университет, вече има повече места в студентските общежития, отколкото са желаещите, пише "Стандарт".

С новото 11-етажно общежитие, което ще открием официално в понеделник, разполагаме с над 1400 легла и можем да настаним всеки, които пожелае”, посочи ректорът на висшето училище проф. Иван Станков. Това според него е най-модерният студентски дом у нас.

Всяка стая е за двама души, напълно обзаведена. На приземния етаж са отделени и стаи за студенти с физически увреждани. На всеки етаж има и по един апартамент, читалня, кухня, пералня, бар-кафе. Символична е сумата, която ще плащат студентите – по 40 лева на месец лятото и 45 лева – зимата.

За първи път ще можем да предложим около 50-ина апартамента на асистенти, докторанти и преподаватели, добави проф. Станков. Това според него щяло да даде по-големи възможности за привличане на преподаватели от други градове.

Очаква се лентата на новото модерно общежитие да прережат на откриване на новата учебна година в понеделник премиерът  Бойко Борисов и земеделския министър Мирослав Найденов, възпитаник на вуза.