Валя Балканска "запуши устата" на стотици рокаджии (СНИМКИ)

Архив Пловдив

15-09-2012, 13:54

Снимка:

PolineROCK fest 2012

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Николо Коцев и Кикимора закриват тази вечер Рок феста на Бунарджика

Дъждът през втория ден на „PolineROCK fest 2012“ на Летния театър в Пловдив не разколеба и за момент стотиците почитатели и приятели на рока, които прекараха незабравима вечер на Бунарджика.

Безспорно кулминацията бе поднесена от хедлайнерите от Ренегат, които не изневериха на себе си и представиха изключително стилен и зрелищен спектакъл. В началото на тяхния сет на сцената излезе „космическата“ Валя Балканска и взе дъха на амфитеатъра с изпълнението си на „букет“ от вечните народни песни. Естествено, завърши с българското послание към Вселената - „Излел е Дельо хайдутин“! През цялото време публиката стоеше права, а аплодисментите в края на изпълнението се чуваха из целия Пловдив.

Другата изненада на Ренегат бе гостуването на Звезди Керемидчиев, който подари на публиката част от „звездните“ си парчета. Ренегат от своя страна дадоха всичко от себе си и вложиха много страст в представянето на авторския си репертоар.

Останалите изпълнители също не се щадяха и изцяло се раздаваха на сцената. Приятните изненади започнаха още с първата банда – ученическата Dawner Kill, които свириха на много високо ниво и при това собствени парчета. Пазарджишката банда ROCKA ROLLA и пловдивчаните ZOOM забиха с много як саунд. Въздишките на девойките събра Тома, а SHEKY флиртуваше с публиката в стил David Coverdale.

Заключителната вечер на „PolineROCK fest 2012“ също обещава незабравими емоции. Хедлайнер ще бъде Николо Коцев с групата му КИКИМОРА. Те ще представят авторските си парчета и ще изпълнят песни на Deep Purple в памет на починалия велик кийбордист на групата Jon Lord.

Зрителите ще могат да видят също купонджиите от Обратен ефект, както и бандите KROSSFIRE, STOKHOLM, HANGOOVER, JOHN STEEL и Джимара с групата си JIMMY's band. Очаква се STELA & Band да представят новия рок-саунд на певицата.