Сергей Станишев: Искаме главата на Делян Добрев

Архив София

15-09-2012, 16:19

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Националният съвет на БСП реши декларацията за АЕЦ "Белене" да бъде преработена и чак тогава гласувана и приета.

Декларацията за АЕЦ „Белене” на Националния съвет на БСП е навременна.

Темата енергетика, изграждане на АЕЦ „Белене”, цени на тока – всички тези теми ще бъдат водещи. Това, което се случва сега, ще има отражение върху живота на хората, каза лидерът на БСП Сергей Станишев на открито заседание на Националния съвет на партията. Според него това, което се прави сега от правителството за АЕЦ „Белене”, има сериозни последици върху отношенията България - Русия.

„Водели сме тежки преговори с руската страна и не сме отстъпвали от интересите на България, но много е важно как го правиш. Трябва да продължаваме по темата за последиците и влиянието от тези изказвания на управляващите. Трябва да заявим нашата воля да се търси отговорност за тези действия, да се иска оставката на министъра на енергетиката, който носи пряка отговорност, каза още той, съобщи "Фокус".

С тези абсолютно некомпетентни действия, правителството постави България в изключително неизгодна позиция, в позицията на молещ се, във финалната част на преговорите по „Южен поток” – изказа се по този повод Румен Овчаров.