Виното предпазва от кариес и докарва оргазъм

Архив София

15-09-2012, 16:56

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Ето и някои от последните проучвания, които показват колко полезно е виното, разбира се, употребявано в умерени количества, според "Новинар"

Виното е наричано еликсир на младостта още от древността. За полезните му качества са изписани тонове мастило, но изследванията в областта все още продължават.

Докарва жените до оргазъм

Жените, които пият червено вино, достигат до оргазъм много по-бързо от трезвеничките, показва ново проучване. Една от теориите на италианските лекари, които направили изследването, е, че химичните съединения, които могат да бъдат открити в червеното вино, подобряват сексуалната функционалност чрез увеличаване на притока на кръв към ключови области на тялото.

В изследването на лекари от Университета на Флоренция са включени 800 жени на възраст между 18 и 50 години. Жените, били разделени на три групи – такива, които редовно пиели по 1-2 чаши червено вино на ден, такива, които консумирали по-малко от една чаша каквото и да е вино или друг алкохол на ден, и такива, които въобще не пиели алкохол. Резултатите показали, че дамите, които си пийвали по 2 чаши вино дневно, имат значително по-добър сексуален живот от останалите представителки на нежния пол.

Червеното вино помага на сърцето

Експерти категорично доказаха, червеното вино е по-полезно от бялото. Това се дължи на веществото ресвератрол, което помага да се предотвратят сърдечносъдови заболявания. Намира се в ципата на червеното грозде. Бялото вино за разлика от червеното съдържа много по-малко количество от полезното вещество, както и флавоноиди, антиоксиданти и танини, които също имат благотворно въздействие за функционирането на сърдечно-съдовата система. При последните проучвания в областта се установи, че пиещите червено вино много по-рядко заболяват от рак, отколкото тези, които предпочитат бяло.

Нередовното пиене е вредно

Нередовното пиене може да бъде опасно за вашето здраве, алармират лекари от Великобритания. Установено е, че рискът от внезапна смърт при хората, които тежко се напиват веднъж седмично, е много по-голям, отколкото при редовно и умерено пиещите. Начинът, по който човек употребява виното, в голяма степен определя и риска от заболяване. Датски учени забелязаха, че вредата, нанасяна на организма от алкохола, се определя не толкова от общата доза, колкото от неравномерността на неговата употреба. Французите пият всеки ден и немного, затова живеят по-дълго от англичаните, които през делниците не пият, но си наваксват в почивните дни. Не само неравномерната употреба представлява пречка за извличането на полза от пиенето на вино. Друг важен фактор е и времето на неговото консумиране.

Трепе бактериите в устата

Червеното вино е унищожител на бактериите, наречени стрептокок мутанс, които виреят в устата ни. Вредните бактерии се хранят със захари и вредят на зъбния емайл, установиха учените от Университета на Павия. Те експериментирали с безалкохолно червено вино, на което "изсмукали" алкохола с вакумна концентрация.
Резултатите на учените показали, че специално червеното вино, дори и безалкохолното, може да предпазва зъбите от опасните бактерии, които понякога стават причина за появата на кариеси.