Спазариха ли родителите на Станко цената за смъртта му?

Архив Бургас

17-09-2012, 08:42

Снимка:

12-годишният Станислав Мирчов

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

Според неофициална информация исканията им са тръгнали от 700 хил.лв. - по 150 хил. на всеки от тях и по 100 хил.лв. за сестрата и тримата братя на Станко.

Дали родителите на 12-годишния Станислав Мирчов от видинското с. Лагошевци са се спазарили с убиеца му Дейвид Бел Брайсън и на колко са оценили живота и смъртта му, ще стане известно след броени часове, пише в. "24 часа".

Видинският окръжен съд трябва да гледа делото за убийството му днес от 9 ч., след като на 10 юли т.г. не му даде ход. Тогава то бе отложено по искане на бащата Веселин Мирчов и майката Христина Кръстева, защото чрез адвоката си бяха започнали да водят преговори с шотландеца за парично обезщетение. Според неофициална информация исканията им са тръгнали от 700 хил.лв. - по 150 хил. на всеки от тях и по 100 хил.лв. за сестрата и тримата братя на Станко.

Ако убиецът се съгласи да им плати, те на свой ред ще се съгласят делото да се гледа по съкратена съдебна процедура. Каквато и присъда да получи, 72-годишният Брайсън вероятно ще живее в затвора до края на дните си. Обвинението му е за умишлено убийство и най-тежкото наказание е доживотен затвор без право на замяна, но при съкратено следствие може да получи и по-лекото от 15 до 20 г.

Станко бе убит на 4 януари т.г., а тялото му бе намерено на 21 януари. Три дни по-късно шотландецът си призна, след като се провалина детектор на лъжата. Според твърденията на извършителя, той удушил детето, защото се ядосал, че дразни кучето му.