Тотю Младенов: Община Бургас е първа във всичко, затова се случват нещата

Архив Бургас

17-09-2012, 12:50

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Социалният министър отново похвали местната власт в Бургас за участието във всички социални проекти по европейски програми.

„Няма проект, по който община Бургас да е можела да кандидатства и тя да не е кандидатствала. Но най-важното, е че и винаги е печелила, затова в Бургас се случват тези хубави неща”, каза днес по време на откриването на най-модерната детска градина министър Тотю Младенов.

Споед него хубавите придобивки за хората са плод на доброто взаимодействие и обединените усилия на държавата и местната власт. 

130 деца ще започнат първия учебед ден в голямата детска градина в комплекс „Меден рудник”. С двата корпуса от следващата година и със супер оборудването над 400 деца и техните родители ще имат възможност да се възползват от услугите, които ще предлага новият център Център за рехабилитация. В него ще работят 76 специалсти – психолози, рехабилитатори и консултанти.

„По проект „Социално включване”, който е много важен за цялата държава вече има сключени договори със 70 общини в страната. 35 обека вече са готови, останалите 35 до края на 2012 година ще бъдат готови, а през 2013 година те ще бъдат изцяло завършени”, каза още министърът.

В тях ще могат да се обучават и рехабилитират деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години. Става дума за деца с уврежгдания  и от малцинстват, които ще живеят и работят на едно място.  За страната - над 100 000 деца и техните родители ще имат възожност да се възползват от тези услуги.