Срещата Тотев - Батаклиев ще е до края на седмицата

Архив Пловдив

19-09-2012, 13:48

Снимка:

ПловдивУтре архив

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

“Градски транспорт” изпълнявал “на ръба” приватизационния ангажимент

До края на седмицата трябва да се проведе нова среща между кмета Иван Тотев и мажоритарния собственик на фирма “Градски транспорт” Ангел Батаклиев. На нея трябва да се вземе окончателно решение за съдбата на тролейбусите.

“Батаклиев е нестабилен, несигурен и непредсказуем партньор. Всеки ден фирмата не изпълнява курсовете и по автобусните линии. Има ежедневно неизпълнение на нормите, по 10-20 автобуса не излизат да обслужват маршрутите”, обясни Тотев. Тази сутрин например, посочи кметът, от гаража са излезли със 17 рейса по-малко. Градоначалникът предупреди, че, ако ситуацията не се промени, общината ще прекрати договора с Батаклиев.

Според договора, подписан през 2004 година, ако в продължение на 3 месеца курсовете се изпълняват под 75%, общината има право да прекрати споразумението. Отчетът за август е на ръба, до настоящия момент на септември е регистрирано неизпълнение, посочи Тотев. Прекратяването на отношенията с частния партньор ще се реализира на база натрупвания от три месеца. В момента общината следи и отчита какво се случва.

По повод отложения опис на 52 автобуса на фирмата Тотев каза, че ситуацията е много неясна. Направена е организация администрацията да бъде уведомена седем дни преди пристъпването към изземване, за да може да се реагира и да не остане градът без масов транспорт. Несъстоялия се днес опис е отложен за неопределена дата.