50 стотинки за водка край морето

Туризъм

19-09-2012, 00:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В момента има оферти за почивка ол инклузив срещу 38 лева на ден

Почиващите на база ол инклузив в морските курорти плащат по 50 стотинки за голяма водка.

Това показва калкулацията на услугата направена от собствениците на големите хотелски вериги.

Според техните изчисления бирата струва на туристите по 35 стотинки халбата, а една пържола излиза по 2 лева. В момента има оферти за почивка ол инклузив срещу 38 лева на ден.

В тази цена влиза нощувката , консумацията на храна и всякакъв вид безалкохолни и алкохолни напитки българско производство и ползването на басейн, сауна и други допълнителни екстри.

Според хора от бранша , 50 стотинки за 100 грама водка означава , че става въпрос за фалшив или контрабанден алкохол. Публична тайна , е че в повечето хотели в Слънчев бряг алкохолът се доставя в големи варели от по 2 и 3 тона и след това се предлага в баровете на туристите .

Цените , които се плащат за градусовата стока са в пъти по -ниски от пазарните.  Според тези тарифи един литър водка излиза по 3 лева .

"Напитките" се произвеждат в нелегални цехове в региона , които бълват огромни количества през лятото.

Сметката показва , че собствениците на хотели нямат друг изход ако искат да запазят нормални цените на услугата и да бъдат конкурентни на международния пазар.

Това налага и компромиси по отношение на храната , която често е или с изтекъл срок или е с доста ниско качество. След като бъде подложена на термична обработка обаче , тя добива някакъв приемлив вид и вкус за консумация./news.bg