Над 300 изпратиха премазания от дърво Пейо

Архив Бургас

19-09-2012, 16:57

Снимка:

24 часа

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Траурната церемония бе отложена с ден, за да може приятели и колеги на Пейо да пристигнат от цялата страна.

Над 300 човека изпратиха днес сутринта 25-годишния Пейо Янчев от Бургас, който нелепо загина смазан от дърво на 17 септември сутринта, пише в. "24 часа".

Сред дошлите на погребението бяха много гранични полицаи, колеги на бащата Альоша Янчев, който е бивш служител на Гранична полиция.

Траурната церемония бе отложена с ден, за да може приятели и колеги на Пейо да пристигнат от цялата страна.

Загиналият млад мъж имал фирма за туристическа анимация и работел с туроператори по цялото Южно Черноморие.

Нелепо убитият Пейо, баща на едногодишно момченце, бе положен в светъл ковчег. Сред присъстващите на траурната церемония бе и зам.кметът на община Бургас Красимир Стойчев.

Ден след трагичния инцидент на ул. "Гурко", до Трета поликлиника, в окръжна прокуратура бе образувано дело срещу неизвестен извършител по чл.123 от НК - за причиняване на смърт по незнание или немърливост. Ако се докаже, че има виновни за инцидента, отнел живота на 25-годишния бургазлия, те могат да получат от 1 до 6 г. лишаване от свобода, коментират юристи.

Междувременно кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че общината изцяло ще съдейства на разследващите, за да може истината да излезе на яве.

"При вина всеки, положил подписа си, ще носи своята отговорност", заяви Николов. 
Загиналият Пейо носел имената на известния генерал Пейо Янчев, дългогодишен командир на поделението в Сливен.

Във фаталния 17-ти септември 25-годишният мъж имал среща със свой роднина, с когото се разделили на общинския паркинг на ул. "Гурко". Дървото-убиец паднало върху мъжа малко преди 10,30.

По данни на синоптици скоростта на ураганния вятър в Бургас в този час е достигала до 144 км/ч.