Спуска се Нощта на музеите и галериите

Архив Пловдив

21-09-2012, 05:49

Снимка:

fzplovdiv.com

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Над 6 часа културни събития на 57 локации ще съблазняват безплатно

Тази вечер започва осмото издание на Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2012. Над 6 часа културни събития, 57 локации и 3 основни програми ще съблазняват пловдивчани и гости на града.

Началото е  19.00 часа, краят около 01.00.

Програмата е разделена на три части – Музеи и галерии, Култура и клуб, Град и публични пространства.

В програма “Музеи и галерии” ще се представят 23 частни и регионални музеи и галерии, в “Култура и клуб” ще участват 18 проекта на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове, а “Град и публични пространства” ще представи кулминацията от международните проекти. Специална програма “Малката нощ” ще има за най-малките посетители – спектакли, сцени на открито, работилници.

Един от много акценти за деца: от 18 до 20 часа читалните на детски отдел на библиотека "Иван Вазов" ще са широко отворени. Там ще има творческа работилничка, в която ще се майсторят мини картини.

Уникално ще бъде изживяването и в Регионалния исторически музей. В сградата за съвременна история на ул. „Ангел Букурещлиев” №14 е подредена изложбата „Нощ на ретро фотографията в музея“. Там ще може да се прави ретро снимка без пари.

Подробности, програма и локации в Нощта четете на www.night.bg.

За всички събития входът е свободен.