Фокуси с огромни котки и летящи мотоциклети в магическото шоу на цирк „Балкански”

Архив Бургас

21-09-2012, 10:50

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Изумителна част от спектакъла е австрийският фокусник Херберт де Ларот, който прави истинска магия на манежа като кара заек да се превърне в леопард. „Това е най-загадъчният номер, хората онемяват, защото не могат да разберат как се появява тигъра, как се появяват леопардите”, разказа за БургасУтре Александър Балкански.

Невероятни фокуси, опасни атракциони, удивителни номера с огромни котки и летящи мотоциклети очакват посетителите на цирк „Балкански” в изцяло обновената им програма през този сезон.

Изумителна част от спектакъла е австрийският фокусник Херберт де Ларот, който прави истинска магия на манежа като кара заек да се превърне в леопард.

„Това е най-загадъчният номер, хората онемяват, защото не могат да разберат как се появява тигъра, как се появяват леопардите”, разказа за БургасУтре Александър Балкански.

“Ние сме един от петте цирка в Европа, които успяват за игралния сезон да сменят цялата си програма. Останалите са в Германия, Швейцария и Франция. България е много малка и искаме всеки път да показваме нещо ново на зрителите”, обяснява Балкански.

Бургазлии могат да видят изцяло новия афиш на националния цирк всяка вечер до края на месеца. В програмата са застъпени четири атракциона. Атрактивният номер на Джон Фосет от Великобритания „Летящият мотоциклетист”дава силен старт на шоуто.

В него Фосет буквално лети с мотоциклета си по опъната тел на огромна височина без каквито и да е предпазни средства. И за да е още по-зрелищно, под него на трапец партньорката му изпълнява изумителни гимнастически упражнения, докато публиката е затаила дъх.

Веднага след това зрителите щя видят уникална хореография от Русия с шалове и много акробатика. Дресура на 15 пудела с много весели номера пък е специалната изненада за най-малките в първата част от шоуто.

Емблематичният номер „Колелото на смъртта” отново е намерил място на манежа за радост на бургазлии. Тази година обаче той е обновен и изглежда още по-опасен.

Рисковият номер на носителят на наградата Икар 2012 за цирково изкуство Румил Драгомиров също е сред акцентите на арената. Той ще влезе в ролята на Чарли Чаплин и ще балансира на стоманено въже, опънато на 10 метра височина.

„Много силен е и въздушният атрактивен номер от Полша, публиката изпада в екстаз”, разказва Балкански за невероятна въздушна хореография, която се представя само от двама артисти –мъж и жена.

Със сигурност представянето на Херберт де Ларот от Австрия е сред най-очакваните в програмата. Истинска магия ще покаже изкусният илюзионист на арената като в номера участие ще вземат три огромни котки – тигър и два леопарда. Компания ще им прави малко зайче, което по програма трябва да изчезне и на негово място да се появи огромна котка.

„Накрая на програмата традиционно показваме „Глобуса на смъртта” . В кълбото влизат четирима мотоциклетисти от Бразилия. Най-интересното е, че глобусът тази година се отваря на две половини и в горната и долната част и дори когато е отворен, мотоциклетите продължават да се движат вътре. Това е нещо невиждано и единствено по рода си в света.”, обяснява за гвоздеят на програмата Балкански.

Цялата програма е украсена и подсилена с клоуните “Тик-так” от Украйна и с много забавни сценки, които ще накарат не само малчуганите, но и отдавна порасналите им родители да се смеят цяла вечер.

“ До края на месеца всяка вечер циркът ще изнася по две представления. Тази година той е построен на едно уникално място, на паркинга на мол Плаза. То е атрактивно за зрителите на Бургас, защото идвайки на шопинг в мола могат да посетят и цирка. Много е жалко, че в града няма обособена площадка, както е по европейските закони и стандарт. Във Варна даже има три”, допълни Балкански.