Перперикон ще стане Чудото на България

Архив Пловдив

22-09-2012, 10:58

Снимка:

Интернет

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Древният град на траките е в топ 10 на класацията "Чудесата на България"

С пари от Европа Перперикон ще се превърне в една от най-големите туристически атракции на Балканския полуостров и Стария континент, твърди кметът на Кърджали Хасан Азис. Общината вече има подписан договор за 3,8 млн.лв. по ОП "Регионално развитие". Парите за са проекта „Перперикон - дом на богове и хора”. С неговото реализиране ще се даде сериозен тласък на развитието на туризма в Кърджали. Убеден съм, че след изпълнението му археологическият комплекс ще има друго значение, друга визия и друга притегателна сила, казва Азис в интервю за в."Стандарт".

В рамките на 24 месеца по проекта ще бъде извършено укрепване на скалния масив, ще се изгради туристическа инфраструктура, предвижда се оформяне на художествено осветление, обясни кметът.

Древният град на траките е в топ 10 на класацията "Чудесата на България". Кое място ще заеме в крайното подреждане зависи от вота на хората. Гласуването, тече на сайта bgchudesa.com, а целта е да включим нови български символи в списъка на ЮНЕСКО за закрила на световното културно наследство. Окончателните резултати ще бъдат обявени на 3 октомври на грандиозен концерт в НДК.